Bivša riječka pročelnica

Vera Begić priznala krivicu za prometnu nesreću: Pijana izazvala smrt 41-godišnjaka u Istri

Hina

Foto Mateo Sardelin, Glas Istre

Foto Mateo Sardelin, Glas Istre



Bivša pročelnica za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Vera Begić (37) na pripremnom ročištu na pulskom Županijskom sudu priznala krivicu za prometnu nesreću iz kolovoza prošle godine u kojoj je smrtno stradao 41-godišnji Igor Soldatić iz Umaga, potvrdio je to novinarima njezin branitelj Miljenko Škrlec.


Novinare je izvijestio da je početak suđenja zakazan za sredinu listopada na Županijskom sudu u Puli, pod predsjedanjem sutkinje Gabrijele Marčete.


Begić je pod utjecajem alkohola od 1,92 promila za upravljačem automobila ‘peugeot’ na dionici istarskog ipsilona kod čvora Buje, na prometnoj traci namijenjenoj za promet vozila iz suprotnog smjera, lijevim bočnim ogledalom udarila u lijevo bočno ogledalo automobila Škoda kojim je, krećući se pravilno upravljao 31-godišnji državljanin Slovenije.




Nakon udarca je nastavila voziti u zabranjenom smjeru kada je prednjim dijelom vozila najprije zahvatila betonsku zaštitnu ogradu koja razdvaja kolničke trake, a nakon toga je prednjim lijevim dijelom automobila udarila u prednju lijevu bočnu stranu vozila pulskih oznaka kojim je iz suprotnog, dopuštenog smjera upravljao Umažanin.


On je uslijed silovitog sraza preminuo na mjestu događaja.


U rujnu prošle godine Vera Begić podnijela je ostavku, a zatim je i izbačena iz SDP-a.