Afera lažno svjedočenje

Velimir Došen, Januz Dervishi i Živko Letić oslobođeni optužbe za nagovaranje na lažni iskaz

Slavica Kleva

Na današnjem izricanju presude općinska sutkinja Gordana Denona Kusijanović oslobodila je odvjetnika Velimira Došena, Januza Dervishija i Živka Letića optužbe da su počinili kazneno djelo protiv pravosuđa sprečavanjem dokazivanja



RIJEKA - Na današnjem izricanju presude općinska sutkinja Gordana Denona Kusijanović oslobodila je odvjetnika Velimira Došena, Januza Dervishija i Živka Letića optužbe da su s ciljem davanja lažnog iskaza prema svjedoku u postupku upotrijebili drugi oblik prisile i dali dar, odnosno oslobođeni su optužbe da su počinili kazneno djelo protiv pravosuđa sprečavanjem dokazivanja. Rezultat je to dugotrajnog dokaznog postupka nakon kojeg je uslijedila i oslobađajuća presuda.


Riječ je o događaju iz kolovoza 2006. godine kada je Robert Filipović oko 3.30 sati nakon svađe sa svojom suprugom u Zadarskoj ulici u samom središtu Rijeke, u žestini svađe ispalio hice iz pištolja i pritom pogodio »porsche« svjedoka I.B. koji se stjecajem okolnosti u tom trenutku našao zaustavljen crvenim semaforom. No, kako je Filipović zbog opće opasne radnje pritvoren, a riječ je o dobrom prijatelju Januza Dervishija, svjedoka I.B. je trebalo navesti da pred istražnim sucem drugačije iskazuje nego što je rekao pred policijom. Zbog toga su na optuženičkoj klupi Januz Dervishi, Živko Letić i Velimir Došen.