Prometna nesreća u Labinu

Uhićena vozačica koja se automobilom zabila u terasu punu gostiju: Odjednom je nastao kaos, čula se vriska, galama, plač

P. N.

foto: Glas Istre

foto: Glas Istre

Dolaskom do raskrižja s Ulicom Matije Vlačića, vozačica je zbog neprilagođene brzine udarila u nogostup s desne strane, a potom je prešla preko obje prometne trake, popela se na nogostup s lijeve strane te je prednjim dijelom vozila probila metalnu konstrukciju zatvorene terase ugostiteljskog objekta Rock Caffe i udarila u grupu posjetitelja.



U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu oko 23.45 sati u Ulici Zelenice u Labinu, poginuo je 34-godišnji Ivan Batelić iz Labina, gost kafića Rock Caffe, dok su četiri osobe iz istog lokala ozlijeđene, javlja Glas Istre. Dvije osobe su s težim ozljedama prebačene u riječki KBC, dok su ostale dvije, s lakšim ozljedama, nakon nesreće zbrinute u Puli.


Nesvakidašnja nesreća dogodila se u središtu Labina – skrivila ju je 28-godišnjakinja iz Medulina koja je upravljala Volkswagen Polom pod utjecajem 1,37 promila alkohola i zabila se u ugostiteljski objekt Rock Caffe u kojem je boravio veći broj gostiju.


Vozačica uhićena


Naime, dolaskom do raskrižja s Ulicom Matije Vlačića, vozačica je zbog neprilagođene brzine udarila u nogostup s desne strane, a potom je prešla preko obje prometne trake, popela se na nogostup s lijeve strane te je prednjim dijelom vozila probila metalnu konstrukciju zatvorene terase ugostiteljskog objekta Rock Caffe i udarila u grupu posjetitelja.




Većina gostiju prepunog labinskog “Rock Caffea” na čelu s vlasnikom i osobljem caffe bara bila je prisebna pa su, do dolaska Hitne pomoći, odmah priskočili u pomoć ozlijeđenima, izvukli automobil i počistili porazbacan inventar kako bi olakšali pristup djelatnicima Hitne pomoći.


Zbog zadobivenih ozljeda, liječnička pomoć pružena je trojici muškarca i dvjema ženama. Nažalost, u 1.05 sati policija je zaprimila obavijest hitne medicinske pomoći da je zbog zadobivenih ozljeda preminuo 34-godišnji muškarac, odnosno Ivan Batelić.


Njegovo tijelo prevezeno na po nalogu nadležnog državnog odvjetnika na Odjel patologije Opće bolnice Pula radi obavljanja obdukcije. U riječkoj bolnici utvrđeno je kako su gosti kafića, 32-godišnjakinja iz Raše i 31-godišnjak iz Labina teže ozlijeđeni, dok je u pulskoj bolnici liječnička pomoć pružena 27-godišnjakinji iz Svete Nedelje i 29-godišnjaku iz Raše koji su lakše ozlijeđeni i pušteni su kući.


Zbog sumnje da je počinila kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, policija je u 3.20 sati uhitila 28-godišnju vozačicu iz Medulina te se nad njom provodi kriminalističko istraživanje. S njom je u automobilu, javlja Glas Istre, kao suvozač bio 30-godišnjak iz okolice Marčane.


Sin od Pipice


Poginuli Ivan Batelić Pipi bio je kuhar u Valamarovom hotelu u Rapcu, ali i glazbenik, bas gitarist u nekoliko labinskih bendova. Omiljen u svom društvu, pristojan, dobroćudan, pristupačan i uvijek sklon humoru kao i njegov otac, svim Labinjanima poznat Darko Batelić Pipica, recepcioner. On je nedavno otišao u mirovinu i dugogodišnji je “alfa i omega” labinske udruge maškara “Labinjonska kompanija-domoća folšarija” te gotovo 15 godina kolumnist na labinskoj cakavici u Labinskom mjesečniku Labinština.info, pod nazivom Pagina od Pipice, u kojoj je na šaljiv i vrckav način uz dozu viceva komentirao aktualne događaje.



Vozačica (28) iz Medulina prijavljena je za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće, i to za stavak 1. i 4. članka 227. Kaznenog zakona, po čemu joj prijeti zatvorska kazna u trajanju od tri do 15 godina. Večeras je prepraćena u Županijsko državno odvjetništvo u Puli, gdje se odlučuje o tome hoće li odmah biti biti pritvorena.



U Labinu svi znaju za legendarnog Pipicu i njegova tradicionalna druženja s mnogobrojnim prijateljima, pa je tako i njegov sin Ivan dobio nadimak Pipi. Gradom se stoga poput munje proširila vijest da je poginuo sin od Pipice.