Neovlašteno posjedovanje

Ugledni poduzetnik i bivši zaposlenik MUP-a u zatvoru zbog automatskih pušaka, hrpe streljiva i ručne bombe

Marin Smolčić

Ilustracija / Foto: V. KARUZA

Ilustracija / Foto: V. KARUZA

Na anonimnu dojavu policija je u sklopu kriminalističkog istraživanja izvršila pretraga prostorija koje on koristi gdje su pronađene dvije automatske puške 7,62 mm, šest okvira za automatsku pušku, 637 komada raznog streljiva i ručna bomba, koje je neovlašteno posjedovao



GOSPIĆ Policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su jutros kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom iz Gospića, zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.


Neslužbeno doznajemo kako je riječ o uglednom gospićkom poduzetniku koji se godinama bavi trgovinom, a svojedobno je bio čak zaposlenik MUP-a.


Na anonimnu dojavu policija je u sklopu kriminalističkog istraživanja izvršila pretraga prostorija koje on koristi gdje su pronađene dvije automatske puške 7,62 mm, šest okvira za automatsku pušku, 637 komada raznog streljiva i ručna bomba, koje je neovlašteno posjedovao.  




Odmah je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske te je protiv njega podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.