Prometna nesreća na Grobniku

U žestokom srazu s automobilom na Svilnom stradao motociklist iz Rijeke: “Ležao je uz ogradu i jaukao”

Fiore Vežnaver

Snimio Silvano JEŽINA

Snimio Silvano JEŽINA

Nesreća se, po prvim saznanjima s mjesta udesa, dogodila kada je motociklist, upravljajući “hondom” u smjeru Orehovice, izlaskom iz oštrijeg desnog zavoja prešao na lijevu stranu ceste



RIJEKA Tridesetjednogodišnji motociklist, s adresom na riječkom području, hitno je prebačen u bolnicu nakon što je večeras oko 20.30 sati nastradao u prometnoj nesreći na Svilnom. Težina njegovih ozljeda nije poznata, no informacije s mjesta događaja kazuju da mu život ipak nije u opasnosti.


Nesreća se, po prvim saznanjima s mjesta udesa, dogodila kada je motociklist, upravljajući “hondom” u smjeru Orehovice, izlaskom iz oštrijeg desnog zavoja prešao na lijevu stranu ceste. U tim trenucima udario je u automobil “dacia sandero”, riječke registracije, što je dolazio iz suprotnog smjera. Sraz je bio žestok, nakon sudara motocikl se zaustavio gotovo trideset metara dalje, uz metalnu zaštitnu ogradu.


– To se dogodilo u sekundi. Samo je doletio u mene… U prvi mah sam pomislila da je nakon sudara završio u provaliji – priča nam nakon nesreće mlada vozačica “dacije”, nastanjena na Mavrincima.




– Kada sam izašla iz auta, vidjela sam da leži uz ogradu, bila sam u šoku, nisam ga ni mogla pogledati…


Vozači koji su naišli iza mene zvali su Hitnu pomoć. Nadam se da nije ozbiljno stradao, mada je jaukao od bolova – konstatirala je zabrinuta vozačica, koja nije ozlijeđena u sudaru.


Vozač “honde”, uveliko smrskane nakon sudara, imao je, srećom, na glavi kacigu.


Uzroke nesreće rasvjetljava riječka prometna policija, no prve pretpostavke kazuju da je motociklist vozio “neprilagođenom brzinom”.


Snimio Silvano Ježina


Snimio Silvano Ježina