Pali na aerodromu

U Zagreb avionom dopremili kilogram čistog kokaina. Pogledajte video policijske akcije

Hina

Reuters

Reuters



 Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je u srijedu navečer istražni zatvor Amerikancu i Nigerijcu koji su zrakoplovom iz Malija u Zagreb dopremili kilogrma kokaina visoke kakvoće.


Uskok koji je tražio da se dvojicu uhićenih krijumčara pritvori ranije je izvijestio da je nakon uhićenja pokrenuo istragu protiv američkog državljanina rođenog 1962. i nigerijskog državljanina rođenog 1963. godine.


Tužiteljstvo sumnja da su od sredine rujna 2018. do 30. listopada 2018., »bili povezali u zajedničko djelovanje s više osoba iz inozemstva radi kupovine, prijevoza i krijumčarenja kokaina u Hrvatsku, a kojim je organizator zločinačkog udruženja namjeravao platiti veću količinu raznog vatrenog oružja i streljiva na području Hrvatske.




U cilju realizacije plana, I. i II. okrivljeni su, sukladno uputama organizatora i drugih članova zločinačkog udruženja, nabavili kokain na području Afrike te su ga sakrili u mlazni zrakoplov u vlasništvu jednog trgovačkog društva čije poslovanje vodi prvookrivljenik.


Potom su zrakoplovom, kojim su upravljali I. okrivljeni kao pilot i II. okrivljeni kao kopilot, iz države Mali u Zagreb dopremili kokain. Prilikom pretrage zrakoplova pronađen je kilogram kokaina visoke kakvoće«, izvijestio je Uskok na svojoj internetskoj stranici.