DORH

Trojici osumnjičenika za napad u Uzdolju određen istražni zatvor

P. N.

Foto /PIXSELL

Foto /PIXSELL

Sudac istrage prihvatio je prijedlog DORH-a u Šibeniku za određivanje istražnog zatvora za trojicu osumnjičenika zbog opasnosti da će ometati kazneni postupak i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Preostala sedmorica su puštena na slobodu



Osumnjičeni za napad u Uzdolju su jučer privedeni i ispitani. Državno odvjetništvo Republike Hrvatske u Šibeniku je predložilo da im se odredi istražni zatvor zbog opasnosti da će ometati kazneni postupak i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Trojici od deset osumnjičenika je istražni pritvor i određen, javlja televizija N1.


Sudac istrage prihvatio je prijedlog DORH-a u Šibeniku za određivanje istražnog zatvora za trojicu osumnjičenika zbog opasnosti da će ometati kazneni postupak i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Preostala sedmorica su puštena na slobodu.


Podsjećamo kako su danas u Šibeniku privedena i ispitana desetorica hrvatskih državljana, zbog sumnji na sudjelovanje u napadu koji se dogodio u Uzdolju.




Iz DORH-a navode kako postoji osnovana sumnja da su 21. kolovoza 2019. oko 22.25 sati, zajedno i dogovorno, došli u ugostiteljski objekt u Uzdolju znajući da se u njemu nalazi veći broj građana srpske nacionalnosti koji prate televizijski prijenos utakmice između klubova iz Srbije i Švicarske s ciljem da se s njima obračunaju kao građanima srpske nacionalnosti i navijačima kluba iz Srbije.


Osnovano se sumnja da su maskirani fantomkama, majicama i maramama te s raznim drvenim i metalnim predmetima u rukama ušli ugostiteljski objekt u kojem su bili vlasnik i osamnaest gostiju među kojima i djeca, pa su uz razne pogrdne riječi počeli razbijati inventar i fizički nasrnuli na prisutne goste.


Tom je prilikom više gostiju zadobilo tjelesne ozljede, a nastala šteta se procjenjuje na iznos od 25.000,00 kuna. Osumnjičenici su se nakon opisanog postupanja udaljili u nepoznatom smjeru, navode iz DORH-a.


Nakon što su osumnjičenici ispitani, Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku da se svoj desetorici osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti da će ometati kazneni postupak i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.