Uvažili mu žalbu

Sud poništio presudu protiv Grdovića za izazivanje nesreće: ‘Nisam ja vozio jaguara, bio sam – prepijan’

P. N.

Foto Tomislav Miletić / PIXSELL

Foto Tomislav Miletić / PIXSELL

Grdović je te večeri završio u bolnici s ozlijedama glave, Visoki Prekršajni sud RH utvrdio je kako nije sigurno da je baš zadarski pjevač vozio jaguar



Iako je policija sa vjetrobranskog stakla vozača i mjesta vozača izuzela tragove krvi i kose “koja po boji odgovara boji kose Mladena Grdovića”, a on je te večeri završio u bolnici s ozlijedama glave, Visoki Prekršajni sud RH utvrdio je kako nije sigurno da je baš zadarski pjevač vozio jaguar kojim je sa 3.6 promila krajem prosinca 2016. udario u zid u zadarskim Arbanasima.


Zadarski.hr javlja kako je sud uvažio Grdovićevu žalbu, u kojoj je on naveo kako je njegov jaguar kobne večeri vozio netko iz društva, a da je on, upravo zato jer je bio pijan, cijelo vrijeme bio na mjestu – suvozača. Pojasnio je kako je vozač nakon nesreće napustio automobil, a da je on ostao na mjestu suvozača što su u postupku potvrdili svjedoci Tomislav Marinović i dr. Martin Nonković, te vozač i liječnik Zavoda za hitnu medicinu.


Oni su decidirano izjavili da su dolaskom na mjesto nesreće, Grdovića zatekli na mjestu suvozača. Opisali su da je pjevač bio u alkoholiziranom stanju, pri svijesti, kotaktibilan i pokretan, te da je na čelu i predjelu obrve imao otvorenu ranu i krvi po majici i jakni. Tko je te večeri vozio jaguar i čiji su bili otisci kose i krvi na staklu vozača, u postupku međutim nije otkriveno, a Visoki Prekršajni sud RH uvažio je Grdovićevu žalbu i postupak vratio na novo suđenje.


– Osuđujuća presuda može se temeljiti samo na činjenicama koje su na temelju valjanih dokaza utvrđene s potpunom izvješnošću, a u konkretnom slučaju, ocjena je ovog suda da odlučna činjenica okrivljenika kao vozača nije utvrđena niti iskazima svjedoka niti materijalnim dokazima”, navedeno je u obrazloženju presude koju potpisuju sutkinja Ivanka Mašić kao predsjednica Vijeća Visokog Prekršajnog suda RH, te Emira Rotar i Gordana Korotaj kao članice vijeća, a koji prenosi zadarski.hr.




Sud nije prihvatio ono što je utvrdila zadarska policija, a kasnije i sud. Da je Grdović te veečri vozio jaguar, zbog čega je presudom na Prekršajnom sudu u Zadru 22. rujna 2017. proglašen krivim za nesreću, te mu je određena zabrana vožnje automobila od osam mjeseci, kao i novčana kazna u visini od 7800 kuna.