Horor u Palovcu

Slučaj Jasmine Dominić: Sestri Smiljani odbijena žalba, ostaje u istražnom zatvoru

Portal Novilist.hr

Foto Denis Lovrović

Foto Denis Lovrović

Ostvaren je temeljni uvjet za određivanje istražnog zatvora: postojanje osnovane sumnje da je okrivljenica počinila kazneno djelo ubojstva za koje se tereti



VARAŽDIN Smiljana Srnec (45), okrivljenica u slučaju ubojstva sestre Jasmine Dominić (23) podnijela je žalbu na odluku o istažnom zatvoru. Žalba je odbijena kao neosnovana, javlja N1.


Žalbeno vijeće smatra da je sutkinja istrage suprotno žalbenim navodima okrivljene na temelju zasad raspoloživih dokaza s pravom zaključila da je u konkretnom slučaju ostvaren temeljni uvjet za određivanje istražnog zatvora – postojanje osnovane sumnje da je okrivljenica počinila kazneno djelo ubojstva za koje se tereti, navodi se u rješenju Suda.


Što se tiče odluke koja se odnosi na ŽDO o provođenju istrage, i za to postoji pravo žalbe, i to u roku od 8 dana. Varaždinsko Županijsko državno odvjetništvo tu žalbu još nije dobilo.




Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu u 21. veljače je, podsjetimo, donijelo rješenje o provođenju istrage protiv Smiljane Srnec, koju okrivljuju da je svojoj sestri Jasmini Dominić tvrdim predmetom zadala više snažnih udaraca po glavi te ju usmrtila, potvrdio je novinarima zamjenik županijskog državnog odvjetnika Darko Galić.


Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenice, a donošenjem rješenja o provođenju istrage Smiljana Srnec u postupku više nije osumnjičena nego se prema zakonskoj terminologiji radi o okrivljenici, pojasnio je Galić.


„Okrivljenica je osnovano sumnjiva da je u ljetu 2000. u obiteljskoj kući u Palovcu usmrtila svoju sestru na način da joj je zadala tvrdim predmetom više snažnih udaraca po glavi i time joj nanijela višestruke prijelome u području glave koji su doveli do njezine smrti“, izjavio je Galić, prenosi N1.


Njeno tijelo pronađeno je u zamrzivaču obiteljske kuće, u kojoj živi Smiljana Srnec sa svojom obitelji, u veljači ove godine.