Opasni osuđenik

Sisački monstrum Srđan Mlađan planira bijeg iz zatvora: “Bilda, igra igrice i smišlja taktike”

Portal Novilist.hr

Foto Arhiva

Foto Arhiva

Za sebe misli da je nadčovjek izuzetnih sposobnosti, a u posjet mu povremeno dolazi jedna vjerska iscjeliteljica



ZAGREB Operacija najvišeg sigurnosnog rizika kako bi se „sisačkog monstruma” Srđana Mlađana iz Lepoglave dopremilo da svjedoči na varaždinskom Županijskom sudu, sad je odgođena na neodređeno vrijeme.


Suđenje Dariju Šišakoviću (29), na kojem se Mlađan (39) danas trebao pojaviti kao svjedok pokušaja ubojstva Roberta Matanića, odgođeno je zbog Šišakovićevih zdravstvenih problema, piše Jutarnji list.


No, specijalne mjere osiguranja za “monstruma iz Siska” nisu bile bez razloga jer je u siječnju 2018. spriječen njegov plan za bijeg iz zatvora, a sigurnosne procjene navode da on i dalje čeka priliku i planira bijeg iz zatvora jer se nikako ne miri s tim da u lepoglavskoj kaznionici mora ostati do 4. svibnja 2027. godine zbog trostrukog ubojstva i pljačke banke.




Posljednja sigurnosna procjena iz listopada prošle godine i dalje ga tretira kao visokorizičnog zatvorenika. Mlađan, koji je od početka izdržavanja zatvorske kazne u Lepoglavi stalno na Odjelu pojačanog nadzora, poštuje kućni red.


Među zatvorenicima slovi kao autoritet. Stalno “bilda” i igra igrice na kompjutoru, a odnedavno su zatvorenicima zabranjene igrice s ubijanjem. Komunicira samo sa zatvorenicima, a u pismima ili telefonskim razgovorima pravosudne policajce naziva slugama. Za sebe misli da je nadčovjek izuzetnih sposobnosti.


Povremeno mu u posjet dolazi jedna vjerska iscjeliteljica te roditelji. Dopisivao se sa Zdenkom Jarošem, bivšim zatvorenikom i bjeguncem s kojim je stvorio i posebni šifrarnik.


Budući da su mu bili dopušteni telefonski kontakti, on je i njegov broj mobitela naveo kao broj svog odvjetnika iz Varaždina te je jedno vrijeme komunicirao s njim, ali je služba osiguranja i policija shvatila njegovu prijevaru i iz nadziranja telefonskih razgovora zaključila kako Mlađan pokušava pobjeći.


Učestalo se dopisivao s još jednim bjeguncem, Slavkom Vukašincem. Posljednji stegovni prekršaj napravio je 2015. godine.


Bešćutni ubojica uzorni je osuđenik lepoglavske kaznionice. Više ne prima pisma obožavateljica. On živi u svom svijetu i bilda. I čeka 4. svibnja 2027. godine. Iz lepoglavske kaznionice izaći će na svoj 46. rođendan, piše Jutarnji.