Divljački napad

Sezonci koje su konobari brutalno pretukli u Dubrovniku: ‘Nas su uhitili, napadače pustili’

Portal Novilist.hr

Foto Facebook

Foto Facebook



Pretučeni sezonski radnici u Dubrovniku, koje su konobari restorana Orhan divljački pretukli, ispričali su da je policija njih uhitila, nakon što su napadače pustili na slobodu.


Ostali su pretučeni, razbijenih zubi, bespomoćni i poniženi. Brutalno su ih pretukla trojica napadača na dubrovačkim Pilama. 


Jedan od napadnutih mladića ima teške tjelesne ozljede i ostao je bez dva zuba, dok je drugi, prema liječničkoj kvalifikaciji, prošao s lakšim ozljedama, piše Index.


Krvi je bilo svugdje




– Lice su mu unakazili. Ne mogu opisati brutalnost tih ljudi. Zube su mu polomili, momak inače nosi s unutarnje strane zuba aparatić za zube s kojega sada vise komadi zuba zalijepljeni na aparatić, cijelu glavu su mu unakazili, rasjekli čelo i nos. 


Drugi momak ima masnice po cijelom licu, tog jadnog momka su na podlaktici porezali do kosti nečim oštrim, vjerojatno nožem ili staklom. Krvi je bilo svugdje, prepričao je ranije Indexu svjedok događaja.


Ništa manje strašan po mladiće iz Slavonije bio je razvoj događaja u policijskoj postaji u Dubrovniku.


Policija ih je, ispričali su Indexu, uhitila – jednog od njih u 4.30 ujutro, a drugog oko 9 ujutro, kad je izašao iz bolnice. Deset minuta prije nego što će, usred noći, jednom od dvojice napadnutih sezonaca poručiti da je uhićen, iz policijske postaje puštena su dvojica od trojice napadača.


Sjedili su s policajcima i smijali se


Pretučene Slavonce šokiralo je što sva trojica napadača sjede u sobi s policajcima. Pričaju da su sve vidjeli kroz blago zamućena stakla te prostorije.


– Dok smo čekali da se policajci obrate, ta tri napadača sjedila su iza mutnog stakla, zezali se s policajcima, pušili, smijali se. U jednom sam trenutku vidio jednog od napadača kako gleda u mene i smije se, priča napadnuti Slavonac.


Sve potvrđuje i vlasnik tvrtke za koju rade, koji je i sam došao u policiju.


– Oni su svi sjedili zajedno i zbijali šale s policajcima. Imali su vremena uskladiti priču, to je jedna perverzija, rekao je za Index.


Oko 4.20 sati dvojica napadača išetali su iz policije. Deset minuta nakon što su pustili napadače pretučenom Slavoncu policajci priopćili da je uhićen.


Napadače pustili, Slavonce uhitili


– U 4.20 ujutro pustili su dvojicu od tri napadača. Ja sam ih uslikao dok su izlazili. Deset minuta kasnije čovjeku kojeg su ti isti ljudi brutalno prebili rekli su da je uhićen.


Drugi je u to vrijeme već bio u bolnici pa su njega uhitili kad je ujutro izašao iz bolnice, priča za Index šef napadnutih mladića.


Dvojica pretučenih Slavonaca kažu da su nakon uhićenja stavljeni u policijski pritvor. Mladiće su, doznaje Index, uhitili jer su napadači dali iskaz da su im mladići koje su brutalno prebili – prijetili.


Policija je iskaze napadača, a i pretučeni mladići i njihov šef koji je bio prisutan govore da su cijelo vrijeme u policijskoj postaji bili skupa u društvu te u društvu policajaca, smatrala toliko vjerodostojnima da su žrtve – dvojicu Slavonaca – uhitili.


I to iako su tada već imali i izjave dviju svjedokinja koje su rekle da su dvojica sezonaca žrtve divljačkog napada, piše Index.


Napadače priveli tek jučer


Tek u četvrtak policija je uhitila dvojicu napadača, koji su u večernjim satima predani pritvorskom nadzorniku, dok će protiv trećeg muškarca iz ove grupe biti podnesen optužni prijedlog jer se ponašao na naročito drzak i nepristojan način i vrijeđao.


Policija je istragom utvrdila da je do fizičkog sukoba na dubrovačkim Pilama između radnika restorana Orhan i sezonaca koji rade na iznajmljivanju kajaka došlo zbog iznajmljivanja kajaka.


Policija je utvrdila kako je u srijedu navečer na Pilama došlo do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba između trojice zaposlenika jednog ugostiteljskog objekta i dvojice zaposlenika trgovačkog društva koje se bavi iznajmljivanjem kajaka u samoj blizini ugostiteljskog objekta.


Povod sukoba su poslovni interesi navedenih, ističu iz PU Dubrovačko-neretvanske.


Policija osnovano sumnja kako je 34-godišnji zaposlenik ugostiteljskog objekta nanio teške tjelesne ozljede i prijetio zaposleniku trgovačkog društva, dok mu je 30-godišnjak u tome pomagao.


Gradonačelnik: Svi se žale na rad kajakaša


Dubrovački gradonačelnik Mato Franković osudio je fizički sukob i poručio kako je Dubrovnik siguran grad.


Govoreći o spomenutoj tuči, Franković je istaknuo kako je riječ o borbi za novac u kojoj se ne biraju sredstva.


“Napadi u Dubrovniku nisu nešto realno ni obično, ali se događalo u prošlosti. Vjerujem da će policija sankcionirati sve krivce. Moramo osigurati da se tako nešto više ne ponovi. Bili bismo sretniji da na ulici imamo više policijskih službenika, ali njihov broj je ograničen“, izjavio je.


Franković je napomenuo kako Dubrovnik, uz veliki broj gostiju, ima nisku stopu kriminaliteta te se gradskim ulicama može slobodno i bez straha hodati i u 4 sata ujutro.


“Ovo je izdvojen incident koji ima svoje razloge koji su dobro poznati sudionicima. Zabrinulo bi nas da se napad dogodio na ulici ničim izazvan“, rekao je.


Podatak da se jedna od sukobljenih strana bavi iznajmljivanjem kajaka Franković je komentirao informacijom o velikom broju žalbi na rad kajakaša.


“Ove godine je izmaklo kontroli. Moramo vidjeti kako to riješiti. Takvu ponudu trebamo imati, jer je to gostima interesantno. Ali, ne smijemo dozvoliti da ta ponuda uništi sve ostalo, a posebno kvalitetu života sugrađana. Ne moraju kajaci biti podno zidina, naći ćemo im druge lokacije“, poručio je, prenosi N1.