Preminula u bolnici

STRAVA U DEŽELI Pitbuli u Sloveniji izgrizli ženu do smrti, uzgajao ih je njen sin

Hina

Napad pasa za sada se tretira kao događaj, a ne kazneno djelo, no pokojničin sin sumnjiči se za kazneno djelo mučenje životinja, te se istraga nastavlja, naveli su u policiji Novo Mesto



Slovenska policija potvrdila je u četvrtak tragičan slučaj u kojemu je 71-godišnjakinja u selu Mavrln kod Črnomelja na jugu zemlje umrla nakon što ju je napalo više pitbula čijim se uzgojem bavi njen 40-godišnji sin s kojim je živjela u istom kućanstvu.


Da se u kući nešto čudno događa, prvi su u srijedu ujutro primijetili susjedi, a kad su došli do nastambe u kojoj su bili psi, primijetili su da oni nešto vuku, te pse otjerali kolcima, nakon čega su pozvali policiju i hitnu sluižbu.


Žena je kasnije umrla u bolnici u Novom Mestu od posljedica teških ugriza i krvarenja.




Napad pasa za sada se tretira kao događaj, a ne kazneno djelo, no pokojničin sin sumnjiči se za kazneno djelo mučenje životinja, te se istraga nastavlja, naveli su u policiji Novo Mesto.


Od 13 zatečenih pitbula, za tri je odlukom inspekcije određena eutanazija, dok će ostali biti smješteni u azil za napuštene životinje.


Susjedi pokojnice tvrde da je njen sin za sebe i druge vlasnike ponekad u malom prostoru površine 12 četvornih metara znao imati i do 30 pitbula i drugih vrsta pasa koje je prodavao, a kod njega su životinje znali držati i drugi koji se bave njihovim uzgojem.