Napuhao je 1,1 promil

Riječki umjetnik i dizajner pritvoren jer je prijetio upravitelju zgrade i njegovoj obitelji

Slavica Kleva

Carlo Melloni Homolka  / snuimila S. KLEVA

Carlo Melloni Homolka / snuimila S. KLEVA

Homolka je bio nezadovoljan odbijanjem upravitelja da mu potpiše izjavu za plaćanje pričuve. U lipnju je već skrenuo pažnju na sebe zbog prijetnji premijeru



Riječanin Carlo Melloni Homolka, 45-godišnji umjetnik i modni kreator, jučer je priveden sucu istrage Županijskog suda Vladi Bosneru zbog sumnje da je prije nekoliko dana prijetio po život upravitelju zgrade u kojoj živi i njegovoj obitelji. S obzirom na to da je riječ o osobi koja je zbog istovrsnog kaznenog djela već osuđivana, a neki su postupci u tijeku, postoji opasnost da bi ponovio djelo pa je sudac odredio mjeru jednomjesečnog istražnog zatvora.


Homolka je tražio da mu upravitelj zgrade potpiše neku izjavu koja mu je trebala za daljnji postupak rješavanja problema oko moguće ovrhe računa. Pozvao je upravitelja u stan da potpiše izjavu za plaćanje pričuve, no ovaj mu je rekao da to ne može potpisati pa je Homolka zaključao vrata, kazavši mu: »Sad nećeš izaći«. Iako Homolka negira prijetnje, već samo priznaje da su se fizički dohvatili, upravitelj zgrade tvrdi suprotno, da je prijetio i njemu i njegovoj obitelji.


Kad je upravitelj pozvao policiju, priveli su osumnjičenog koji je pritom i alkoskopiran, napuhao je 1,1 promil alkohola. Nakon što je ispitan na tužilaštvu, dežurna odvjetnica predložila je istražni zatvor za osumnjičenika upravo zbog bojazni da bi ponovio kazneno djelo.




Sredinom lipnja ove godine Homolka je izazvao pažnju javnosti zbog prijetnji premijeru Andreju Plenkoviću putem Facebooka. Iskazao je nezadovoljstvo radom i djelovanjem državnog dužnosnika pa je sa svog profila uputio poruku prijetećeg sadržaja na Plenkovićev profil. »Treba likvidirati i tebe i cijelu hrvatsku Vladu. Kad mi dođemo na vlast u Rijeci…«, dio je Homolkine poruke.


I početkom svibnja, nezadovoljan radom i odlukom povjerenstva područnog ureda jednog zavoda, sedmorici članova tog povjerenstva sa svoje e-mail adrese uputio je poruku prijetećeg sadržaja. Stoga je sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku potkraj lipnja odredio istražni zatvor protiv osumnjičenog Homolke koji se u to vrijeme nalazio na otoku Šipanu, točnije mjestu Suđurad gdje je držao galeriju i suvenirnicu. Policija je utvrdila da je prijetnja premijeru upućena s elektroničke pošte osumnjičenog koji se nalazio na Šipanu.


On je i tom prilikom priznao da je premijeru pismeno prijetio u pripitom stanju, nezadovoljan što nije dobio očekivane poticaje iz EU fondova za svoju otočnu galeriju na Elafitima.