Još traje istraga

Ranjeni migrant i dalje se bori za život, njegove suputnike vraćaju u BiH: ‘Nijedan ne želi azil u Hrvatskoj’

P. N.

Reuters

Reuters

Pacijent je i dalje pod sedacijom, tj. lijekovima koji ga drže uspavanim, na mehaničkoj ventilaciji. Također, sigurno će biti potrebno još operativnih zahvata. Riječ je o teškoj ozljedi trbuha, tj. organa u trbušnoj šupljini te kralježnice i kralježnične moždine 



RIJEKA – Zamjenik županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci je, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave primorsko-goranske, proveo očevid na području Tuhobića u Gorskom kotaru povodom propucavanja stranog državljanina 16. studenog 2019. Još nije donijeta odluka je li u konkretnom slučaju počinjeno kazneno djelo.


Prema informacijama zaprimljenim od KBC-a Rijeka tijekom današnjeg dana, stanje ozlijeđenog migranta, koji je star oko 30 godina, nepromijenjeno je, odnosno životno je ugrožen, ali stabilan.


– Pacijent je i dalje pod sedacijom, tj. lijekovima koji ga drže uspavanim, na mehaničkoj ventilaciji. Također, sigurno će biti potrebno još operativnih zahvata. Riječ je o teškoj ozljedi trbuha, tj. organa u trbušnoj šupljini te kralježnice i kralježnične moždine – pojasnio je dr. Alen Protić za 24 sata.




Na upit je li moguće da jedan metak nanese tako višestruke ozljede u tijelu, odgovara da jest.


– Nisam forenzičar pa ne mogu govoriti o kakvom je metku riječ, ali moguće je. Metak ima svoj ulaz, ali i tzv. eksploziju unutar tkiva, tako da nije stvar samo u jednoj rupi, odnosno prostrjelnoj rani, nego ozljede mogu biti šire od samog promjera metka – odgovara Protić.


Za grupu stranih državljana, njih 17, prema kojima je policija postupala u subotu kada je upravo jedan od njih i ozlijeđen, provedenim postupkom je utvrđeno da su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. S obzirom da tijekom postupka nijedan od njih nije izrazio namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj, pokrenut je postupak readmisije u Bosnu i Hercegovinu otkuda su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.


S obzirom na tajnost izvida i Izvješće stručnog tima Ravnateljstva policije koje još nije dovršeno, policija tvrdi da u ovom trenutku nije u mogućnosti iznositi više detalja.