Osveta nakon raskida

RUŠILAČKI POHOD BIVŠE PARTNERICE Auto mu odvezla na otpad pa srušila kuću u Istri u kojoj je živio

Bojan Žižović / Glas Istre

Početkom rujna je na parcelu došao bager kojeg je Dubravka angažirala; ispraznili su kuću, odnijeli Zvonkove stvari, vjerojatno na otpad, i u trenu sve srušili / Snimio Milivoj MIJOŠEK

Početkom rujna je na parcelu došao bager kojeg je Dubravka angažirala; ispraznili su kuću, odnijeli Zvonkove stvari, vjerojatno na otpad, i u trenu sve srušili / Snimio Milivoj MIJOŠEK

Dubravka Božinović, vlasnica zemljišta na kojem je kuća izgrađena, bila je Zvonkova vanbračna partnerica, ona kaže da su u vezi bili tri mjeseca, on dvije godine. Kako god, vezi je došao kraj pa je Dubravka, koja nije živjela u toj prizemnici, tražila od Zvonka da iseli. On se, tvrdi, nije tome protivio, ali je tražio povrat uloženog novca, procjenjuje oko 150 tisuća kuna. Dubravka ni da čuje



Sve što je imao u maloj prizemnici na rubu Ližnjana nestalo je u trenutku pod nemilosrdnim udarima bagera. Tako barem on tvrdi. Istina, ni on to ne krije, nije kuća bila na njegovoj parceli, ali ju je on gradio, u nju ulagao, piše Glas Istre.


Zvonko Šarić plače dok nam pokušava objasniti kako je uopće došlo do situacije da izgubi gotovo sve što je imao, a nije to, prema njegovim riječima, bilo malo. Jer Zvonko je serviser bijele tehnike, imao je u kući klima uređaje svojih klijenata, frižidere, alat – stotinjak tisuća kuna vrijednosti. No, ljubav, odnosno propala veza bila je očito okidač za svađu koja je kulminirala rušenjem prizemnice.


Očajni Zvonko Šarić s našim novinarom / Snimio Milivoj MIJOŠEK


Očajni Zvonko Šarić s našim novinarom / Snimio Milivoj MIJOŠEK





Dubravka Božinović, vlasnica zemljišta na kojem je kuća izgrađena, bila je njegova vanbračna partnerica, ona kaže da su u vezi bili tri mjeseca, on dvije godine. Kako god, vezi je došao kraj pa je Dubravka, koja nije živjela u toj prizemnici, tražila od Zvonka da iseli. On se, tvrdi, nije tome protivio, ali je tražio povrat uloženog novca, procjenjuje oko 150 tisuća kuna. Dubravka ni da čuje.


Zvonko je često na terenu, poslom. Tako je bio i početkom rujna kada je na parcelu došao bager kojeg je Dubravka angažirala. Ispraznili su kuću, odnijeli mu stvari, vjerojatno na otpad, i u trenu sve srušili. Ispred kuće je bio parkiran i njegov automobil, koji je odvukla vučna služba. Navodno je auto završio u Bibićima kraj Savičente, na otpadu. Već je, prema saznanjima Zvonka, uništen, sprešan, pretvoren u limenu kocku.


Ližnjan, srušena kuća, Snimio Milivoj MIJOŠEK


Ližnjan, srušena kuća, Snimio Milivoj MIJOŠEK



Ništa mu drugo nije preostalo nego otići na policiju, prijaviti slučaj. U njegovoj prijavi stoji da je žrtva krađe i oštećenja tuđe stvari. Jer njegovih stvari nema, netko ih je uzeo. A kuća je, malo je reći, oštećena, ostali su samo temelji, koje on zapravo i nije izgradio, već je to, kako sam priznaje, Dubravkinih ruku djelo.


Zvonko Šarić, srušena kuća, Ližnjan, Snimio Milivoj MIJOŠEK


Zvonko Šarić, srušena kuća, Ližnjan, Snimio Milivoj MIJOŠEK



Dočekao nas je na prašnjavom putu na koji se skrene prije ulaska u Ližnjan. Na tom je dijelu, rekli bismo, puno toga izgrađeno nelegalno. Pa i kuća u kojoj je živio Zvonko. Je li doista u njoj živio, ne znamo sa sigurnošću, jer jednom kaže da jest, drugi put da je tu boravio samo ljeti. Ne krije on njezinu nelegalnost. Ali uvjeren je da postoji mogućnost legalizacije jer je zaista blizu naselja. Navodno je i Dubravka nakon rušenja planirala na istom mjestu postaviti montažnu kuću. Tako je barem to tvrdila čovjeku kojeg je angažirala za rušenje.


Zvonko Šarić, Dubravka Božinović, srušena kuća, Ližnjan,