REKORDNA KAZNA Pijani vozač bez dozvole kažnjen s 27.700 kuna

Hina

snimio Vedran Karuza

snimio Vedran Karuza

Osim visoke novčane kazne 'zaradio' je i zabranu upravljanja, devet mjeseci nakon što stekne pravo na upravljanje motornim vozilom.



ZAGREB – S rekordnih 27.700 kuna prekršajno je kažnjen 33-godišnji prometni recidivist koji je uhvaćen dok je bez dozvole i pod utjecajem alkohola vozio neregistrirani i neosigurani automobil, objavila je u ponedjeljak koprivničko-križevačka policija.


Osim visoke novčane kazne ‘zaradio’ je i zabranu upravljanja, devet mjeseci nakon što stekne pravo na upravljanje motornim vozilom.


Mladić je na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici – Stalna služba Đurđevac doveden kada je, u nedjelju oko 2 sata ‘ulovljen’ u Reki, u Ulici Kralja Zvonimira, upravljao neregistriranim i neosiguranim osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima B kategorije. Utvrđeno je i kako je bio pod utjecajem alkohola od 1,61 promila.




Policija napominje kako je, slijedom primjene novih odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, tijekom vikenda proveden žurni prekršajni postupak.