Strašan zločin

Psiho koji je nakon majke ubio i oca: oboje ih je izbo nožem, žestoko i bez milosti

P. N.

Ivan Nujić / screenshot Facebook

Ivan Nujić / screenshot Facebook

 Istražitelji misle da je Ivan oca prvo počeo daviti. Potom je uzeo kuhinjski nož te ocu prerezao grkljan. Veličina rane sugerira da je napad bio žestok i bez milosti



ZAGREB Taj dečko od dvadesetak godina imao je nekakav šešir na glavi i barem dva broja veće cipele na nogama. Želio je pričati apsolutno o bilo kojoj temi. Ipak, kad sam ga zamolio da pričamo o ubojstvu njegove majke, tu bi zastao i nije želio ništa reći, prisjeća se policijski inspektor Branko Lazarević ispitivanja ubojice Ivana Nujića prije 21 godinu. Tom prilikom ubojica mu je dao i savjet.


– Kad sam ga zamolio da nešto kaže o majci, rekao mi je da će mi dati jedan savjet za život. Rekao mi je “nemojte nikad u životu nekog nešto moliti”, ispričao je Lazarević za 24 sata.


Nakon što je 1997. godine na posebno okrutan način ubio svoju majku, Ivan Nujić (41) isto je sad učinio i sa svojim ocem. Osumnjičen je da je u subotu ujutro ubio oca Ivka (77) u stanu u zagrebačkom naselju Travno.


Smijao se kao tigar




– Ja, kad sam likvidirao majku, u policiji sam se smijao kao tigar, objavio je Nujić na svom Facebooku samo pet dana prije no što je ubio oca.


Prema prvim informacijama, Ivan je u ranim jutranjim satima došao do tate, koji je tada još vjerojatno spavao. Prema rekonstrukciji zločina, istražitelji misle da je Ivan oca prvo počeo daviti. Potom je uzeo kuhinjski nož te ocu prerezao grkljan. Veličina rane sugerira da je napad bio žestok i bez milosti.


Foto Marko Prpić / PIXSELL


Foto Marko Prpić / PIXSELL



Manijakalnom Ivanu Nujiću to nije bilo dovoljno pa je nastavio ubadati oca u tijelu. Navodno je sam prijavio svoj zločin. Nazvao je hitne službe, a policija i hitna ubijenog muškarca zatekli su u dnevnom boravku u lokvi krvi.


Ivan Nujić odmah je uhićen, a nakon dovršetka istrage i psihološke procjene, Državno odvjetništvo odlučit će hoće li tražiti istražni zatvor ili će dvostrukog ubojicu smjestiti u psihijatrijsku ustanovu.


Uznemirujući statusi


O njegovom psihičkom stanju govore i uznemirujući statusi koje je učestalo objavljivao na svom facebook profilu. Između poruka religijskog sadržaja, slavljenja Stepinca i Zlatka Sudca, te čestog spominjanja Isusa, ispisivao je niz poruka o ubojstvu svoje majke.



– Ja, jer nisam htio biti pederska ku*va, sam morao ubiti majku jer je dovela ljubavnika da me siluje i to nakon smirivanja u ludnici sa 17. Teško sam ozlijedio zatvorenika (razvalio), jer mi je htio iskopati oči. Nagrađen sam s maximum kaznom od 20 godina, samo zato što je tako bilo 1997, iako sam se patio k’o Isus i nikome nisam ništa napravio, jedan je od njegovih statusa.


Nujićevi susjedi su u šoku. Pričaju kako je Nujić s ocem živio posljednja dva mjeseca, a gotovo pola života proveo je na liječenjima na psihijatriji te u zatvoru, zbog ubojstva svoje majke.


– Nisam se željela naći s njim sama u ulazu. Kad bi ga vidjela, potpuno bi se naježila. U meni je izazivao strah, govori jedna od zgroženih susjeda.


Užas iz 1997.


Ovi užasni trenuci susjede su prisjetili na 1997. godinu kad je Ivan u istom stanu ubio majku Anđelku. Da nešto nije u redu te 1997. prvo je posumnjala Ivanova sestra koja od tada više ne živi blizu obitelji. Majka Anđelka (42) danima joj se nije javljala. Pronašla je njezino tijelo, koje se počelo već raspadati, i pozvala je policiju u pomoć.


Photo: Marko Prpic/PIXSELL


Photo: Marko Prpic/PIXSELL



Ivan je tada ubio majku bez nekog posebnog motiva. Prema tadašnjim podacima iz istrage, najprije ju je tvrdim predmetom udara po glavi. Srušio ju je na tlo, a potom ju je izbo po glavi i prsištu. Istražitelji su pronašli ukupno 28 rana. Majci nitko nije mogao pomoći te je brzo preminula.


Pomahnitali sin majku je zaključao u spremište u kuhinji. Navodno ju je zamotao u tepih, a kako bi prikrio smrad sve je posuo praškom za pranje rublja. Tijelo je danima trunulo. Susjedi su se žalili na nesnosan smrad, ali nisu znali gdje mu je izvor. 


Photo: Marko Prpic/PIXSELL


Photo: Marko Prpic/PIXSELL



Psihički slomljena


Ivanovu sestru godinama nisu vidjeli blizu stana i zgrade u kojoj je obitelj živjela. Navodno je bila psihički slomljena te nije mogla trpjeti tugu i bol. Stan ju je previše podsjećao na okrutan zločin njezinog brata te je otišla u inozemstvo.


– On je trebao biti na psihijatriji, ali ne znamo zašto ga je otac uopće držao doma. Znamo da mu je pomagao i vukao ga i po toplicama i bolnicama. Sve se opet ponovilo kao i kad je ubio majku. Sve se dogodilo po istom modelu, kažu susjedi za 24 sata.