Slučaj iz Otočca

Progovorio vojnik koji je drvenom letvom slomio ruku dječaku: ‘Nikad ne bih namjerno udario dijete’

P. N.

Foto Facebook

Foto Facebook

Što se tiče takvih vojnika, oni će ići van iz Hrvatske vojske. Ogromna većina hrvatskih vojnika je časna i dostojanstvena, a svi koji se nečasno ponašaju ići će van iz Hrvatske vojske!««, poručio je jučer ministar Damir Krstičević



Protiv desetnika Hrvatske vojske iz Otočca Ivice M. (43) MORH je pokrenuo stegovni postupak nakon saznanja da je prije četiri dana letvom slomio ruku 14-godišnjem susjedu, koji se s trojicom vršnjaka igrao na njegovom čamcu privezanom na obali rijeke Gacke nedaleko njihovih kuća.


Što se tiče takvih vojnika, oni će ići van iz Hrvatske vojske. Ogromna većina hrvatskih vojnika je časna i dostojanstvena, a svi koji se nečasno ponašaju ići će van iz Hrvatske vojske!««, poručio je jučer ministar Damir Krstičević.


No osumnjičeni vojnik ima nešto drugačiju verziju. On je Jutarnjem listu potvrdio da je došlo do incidenta, ali negira da se sve dogodilo onako kako je prepričao ozlijeđeni osmaš. On je, podsjetimo izjavio da je s društvom sjedio na barci, kad je došao muškarac s letvom i vičuči ih rastjeravao. Tvrdi da ga je vojnik dohvatio za vrat, bacio ga na pod i zamahnuo letvom prema njegovoj glavi. Obranio se rukom čije su kosti od udarca pukle.




– Nikada ne bih namjerno ozlijedio dijete. Raspitajte se malo o meni među ljudima i raspitajte se malo o toj djeci koja bez nadzora prave štetu. Rado bih vam ispričao što se stvarno dogodilo, ali ne smijem jer sam djelatna vojna osoba i to mi priječi služba – kazao je za Jutarnji list.