Policija poziva građane da se jave

Prepoznajete li svoju ukradenu pilu?

Portal Novilist.hr

Za kazneno djelo prikrivanja policija sumnjiči dvojicu hrvatskih državljana, starosti 28 i 37 godina koji su od 25-godišnjaka kupovali otuđene predmete iako su znali da se radi predmetima pribavljenim kaznenim djelom



Opatijska policija provela je kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim hrvatskim državljaninom koji je prodavao ukradenu “robu”, a u nastavku istrage došla je i do kupaca.


Za kazneno djelo prikrivanja policija sumnjiči dvojicu hrvatskih državljana, starosti 28 i 37 godina koji su od 25-godišnjaka kupovali otuđene predmete iako su znali da se radi predmetima pribavljenim kaznenim djelom. Prvenstveno se radi o motornim pilama, građevinskom alatu i plinskim bocama koje su potom prodavali drugim osobama. Prodajom otuđenih predmeta ostvarili su protupravnu imovinsku korist od više tisuća kuna, priopćila je PU primorsko-goranska.


Dio otuđenih predmeta je pronađen te će biti vraćeni vlasnicima, dok za dio zasad nije utvrđen vlasnik. Stoga policija poziva građane kojima su otuđene motorne pile i građevinski alat da se jave u Policijsku postaju Opatija kako bi se utvrdilo vlasništvo dijela pronađenih predmeta.


Elvir pljačkao od Cresa do Mošćeničke Drage i Zameta