Uhićena trojica

Pozvao huligane: Zbog napada na vaterpoliste Crvene Zvezde priveden i sin splitskog trenera?

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot Al Jazeera YouTube

Foto Screenshot Al Jazeera YouTube

Kako doznaje Slobodan, muškarac radi kao konobar u kafiću na Rivi te je policiji polazišna točka za njegovo privođenje sumnja da je on pozvao ostale napadače kada su vaterpolisti sjeli na štekat



Među muškarcima koje je policija privela u službene prostorije zbog napada na vaterpoliste Crvene zvezde na splitskoj Rivi je i sin poznatog nogometnog trenera iz Splita, doznaje Slobodna Dalmacija, ne navodeći ime.


Kako doznaje Slobodna, muškarac radi kao konobar u kafiću na Rivi te je policiji polazišna točka za njegovo privođenje sumnja da je on pozvao ostale napadače kada su vaterpolisti sjeli na štekat.


Upravo stoga mu je oduzet mobitel i zatražen nalog za pregled komunikacije na njemu.




Iz splitske policije se saznaje kako su u službne prostrorije u nedjelju ujutro dovedene tri osobe koji se dovode u vezu s napadom dok se za dvojicom još traga. Kod jednog od dovedenih muškaraca pronađen je i otuđeni dres, saznaje se iz PU splitsko-dalmatinske.


Službeno izvješće navodi kako su napadnuta tri strana državljanina i to 29-godišnji državljanin Crne Gore te 26-godišnji i 25-godišnji državljani Srbije. Odmah po zaprimanju dojave policija je započela intenzivno i sveobuhvatno kriminalističko istraživanje koje je dalo svoje rezultate, stoji u obavjesti iz policije.


Napadnuti su vaterpolisti Aleksandro Kralj, koji se većih batina spasio skokom u more iz kojeg je izašao tek nakon što je skinuo trenerku sa obilježjima kluba, te Dušan Vasić i Miloš Maksimović.


Upravo crveno-bijele trenerke i amblemi na njima bile su okidač zbivanja u subotu oko 13,40 sati. Dok je bio u moru Aleksandar Kralj je vikao: “Ja sam Crnogorac, nisam Srbin!” dok se sa rive čulo: “Četnik!”. kada je došla policija odveli su ga u hotel, a kasnije je potražio liječničku pomoć te je utvrđeno kako ima lakše tjelesne ozlijede u predjelu nosa I sljepočnice.


Druga dvojica napadnutih sami su se vratili u hotel. Zbog nemilog događaja vaterpolisti Crvene zvezde nisu ostalu u Splitu gdje su trebali u subotu poslijepodne igrati sa splitskim Mornarom već su otišli natrag u Beograd, piše Slobodna Dalmacija.