Prometna nesreća

Potjera riječkom obilaznicom: Srbin kombijem punim migranata bježao policiji pa se prevrnuo

Vladimir Mrvoš

Kombijem je upravljao 25-godišnji državljanin Republike Srbije, koji je počeo bježati policiji i čak kombijem htio izgurati policijsko vozilo sa ceste



RIJEKA Danas u jutarnjim satima na riječkoj zaobilaznici  blizu Orehovice prevrnuo se bijeli kombi u kojem su bili migranti. U nesreći nema ozlijeđenih. Policija je obavila očevid i zasad utvrdila sljedeće: kombi austrijskih registracijskih oznaka koji se jutros oko 8 sati kretao riječkom obilaznicom iz smjera Čavli prema Dragi nije se zaustavio na znak policije.


Kombijem je upravljao 25-godišnji državljanin Republike Srbije, koji je počeo bježati policiji i čak kombijem htio izgurati policijsko vozilo sa ceste. Zbog neprilagođene brzine i skliskog kolnika prevrnuo se i izletio sa ceste.


U vozilu koje je bilo registrirano za pet putnika prevozio je 13 osoba, migranata. Policija je privela 13 stranih državljana, putnika u vozilu i vozača iz Srbije. Kriminalističko istraživanje je u tijeku i policija će po provedenom istraživanju objaviti više informacija.




Nakon što se kombi prevrnuo na bok uz cestu, iz vozila su potom izašli migranti pa posjedali na rubnik ceste. Čini se da su migranti rijumčarima su platili prijevoz do hrvatsko-slovenske granice, kako javljaju svjedoci nesreće.