Nije joj prvi put

Ponovo na optuženičkoj klupi zbog prostitucije: Diskretna crnka ovog puta je kažnjena sa stotinu eura

Fiore Vežnaver

Mlada Adrijana Ademi dosad je već niz puta kazneno prijavljivana i osuđivana, a sjedila je na optuženičkoj klupi i zbog slučajeva koji su ukazivali na to kako joj je nuđenje putene zabave zna biti samo paravan za krađe i prijevare.



RIJEKA – Adrijana Ademi (23) iz Rijeke, stara poznanica policije i pravosuđa, kažnjena je plaćanjem novčane kazne od 760 kuna zbog odavanja prostituciji. Odlučio je tako Prekršajni sud u Rijeci koji je izdao prekršajni nalog s novčanom kaznom nakon što je Ademi oglasio krivom za članak 12. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira kojim je inkriminirano odavanje prostituciji.


Kazna od 200 DEM, odnosno 102,24 eura, u protuvrijednosti u kunama, izrečena Ademi, najveća je novčana kazna koju je zakonodavac predvidio kao sankciju za bavljenje najstarijim zanatom na svijetu.


Ademi, za koju se navodi da je nezaposlena, neudana, bez djece, sa završenom osnovnom školom i već prekršajno osuđivana, oglašena je krivom zbog toga što je još u travnju 2015. godine »u nakani stjecanja zarade, putem oglasnika Burza, u rubrici Poznanstva, objavljivala oglas sadržaja: »Zgodna crnka pruža usluge seksa. Diskrecija zajamčena.« Uz oglas se navodio broj telefona za kontakt. Preko takvog oglasa stupila bi u kontakt sa zainteresiranim klijentima, radi pružanja seksualnih usluga, navodi se u izreci prekršajnog naloga.


Repovi posla




U odluci suda napominje se kako će se smatrati da je novčana kazna u cijelosti plaćena ukoliko okrivljena u roku od osam dana od pravomoćnosti presude uplati dvije trećine izrečene kazne, odnosno oko 507 kuna. Uz to je dužna namiriti i trošak prekršajnog postupka u iznosu od 100 kuna.


Inkriminirani slučaj datira još od travnja 2015. godine. Odluka suda nije pravomoćna, Ademi na prekršajni nalog ima pravo prigovora.


Mlada Adrijana Ademi dosad je već niz puta kazneno prijavljivana i osuđivana, a sjedila je na optuženičkoj klupi i zbog slučajeva koji su ukazivali na to kako joj je nuđenje putene zabave zna biti samo paravan za krađe i prijevare.


Ljubav i strasti


Lani u lipnju riječki Općinski sud nepravomoćno ju je osudio na godinu dana zatvora zbog krađa i krivotvorenja.



U travnju ove godine podignuta je protiv Ademi nova optužnica koja ju tereti da je u tjedan dana 24-godišnjeg mladića, koji joj se javio na oglas za pružanje erotske masaže, uspjela »olakšati« za tisuće kuna. Mladiću se kao Marinela i utanačila da će mu »usluge« pružiti za 600 kuna. »Marinela« je uspjela nagovoriti mladog klijenta da joj preda još 2.000 kuna, »prodavši« mu priču da može zaraditi jer poznaje ženu koja treba razmijeniti eure u kune. No, prodavačica ljubavi se izgubila čim je dobila novac.


U sljedećim danima mladić je lakovjernošću postao žrtvom serije prijevara. Psihički nestabilan zbog nedavnog prekida ljubavne veze, dao joj je 3.000 kuna već sljedećeg dana. Sponzorirao je njezine kupovine u dućanima nekoliko tisuća kunna.Na koncu ga je uvjerila da poznaje čovjeka koji će mu skinuti uroke! Za tu uslugu tražila je da kupi tri šteke cigarete (805 kuna) i preda 1.000 kuna, što je nesretnik i učinio, nakon što je novac podignuo na bankomatu. Sljedeće prevare vezane su za tri telekom operatera. On je na svoje ime sklopio pretplatničke ugovore, a njoj predao mobitele.



Oglašena je krivom zbog toga što je, između ostalog, klijenta kojem je pružila seksualne usluge i okrala, uzevši muškarcu iz novčanika šestotinjak kuna, 100 eura i 50 australskih dolara te Master i Diners karticu – za vrijeme dok se on nalazio u toaletu. Uz pomoć pronađenog PIN-a iste noći je na benzinskoj crpki »ispeglala« njegovu karticu, »skinuvši« s nje oko 950 kune za kupovinu razne robe.


Protiv Ademi je bio pokrenut i sudski proces u kojem su objedinjene tri optužnice, a inkriminirane su i dvije krađe izvedene pod istim okolnostima. Telefonom bi dogovorila pružanje seksualnih usluga, zajedno s muškarcem ušla u unajmljeni stan, a onda bi inzistirala da se prije intimnog druženja klijent istušira. Za to vrijeme je, po optužbi, jednome iz džepa traperica uzela 1.700 kuna, a drugome oko 2.000 kuna, pa – otišla iz stana.