Premlaćivanje turista

Policija zatvorila hostel u kojem su napadnuti Britanci: Tukli su je jer je bila nezadovoljna smještajem

P. N.

foto: screenshot Daily Mail

foto: screenshot Daily Mail

"Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, protiv 18-godišnjakinje je podnesen Optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira."



Policija i carina zatvorili su hostel u kojem je prošlog mjeseca napadnut mladi britanski par, pri čemu je 26-godišnjakinja napadnuta metalnom šipkom.


O tom slučaju, podsjetimo, danas je pisao britanski tabloid Daily Mail.


Da je objekt zatvoren, policija je potvrdila novinarima portala Index.




– 31. srpnja 2018. u 11:37 sati zaprimljena je dojava da je u hostelu u Splitu napadnuta gošća. Policijski službenici su upućeni na mjesto događaja te je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je 18-godišnjakinja fizički napala 26-godišnju gošću (državljanka Velike Britanije), zbog izraženog nezadovoljstva uslugom smještaja. 26-godišnjakinji je pružena liječnička pomoć, kojom prilikom je utvrđeno da se radi o lakšim tjelesnim ozljedama. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, protiv 18-godišnjakinje je podnesen Optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Nadalje, zajedno sa službenicima nadležnog Carinskog ureda izvršen je nadzor poslovanja objekta, kojom prilikom su utvrđene nepravilnosti, zbog čega je nadležna carinska služba poduzela potrebne radnje iz svoje nadležnosti te izdala rješenje o zabrani rada, rekli su novinarima iz splitske policije.


Portal Index neslužbeno je doznao da je riječ o hostelu koji se nalazi u Dubrovačkoj ulici u Splitu.