Rezultati očevida

Policija otkrila uzrok požara u stanu na riječkim Pećinama. Poznata je i okvirna šteta

Slavica Kleva

Foto: S. DRECHSLER

Foto: S. DRECHSLER

U požaru je oštećen dio namještaja i stolarije, stradala su i stakla na prozorima, a sve prostorije stana i predmeti u njemu su zacrnjeni od dima



Šteta nastala u opožarenom stanu na osmom katu nebodera u Ulici Janka Polića Kamova 95a, otprilike iznosi 75 tisuća kuna, a uzrok požara je ljudska radnja. Ovi osnovni podaci o izbijanju požara rezultat su očevida koji su policijski službenici protupožarnog odjela PU primorsko-goranske završili tijekom jučerašnjeg dana.


Kako doznajemo maloljetni mladić nehotice je u stanu upalio šibicu, pa ju je odbacio iako je još gorjela. Potom je upaljena šibica začas zahvatila tkaninu na sjedalici, pa potom se vatra proširila na zavjese i tako se vatra rasplamsala. Majka baš u tom trenutku nije bila u stanu, ali je nedugo nakon izbijanja požara i osjeta dima došla, no vatra se već dobrano rasplamsala pa su pozvani vatrogasci u pomoć. 


Oboružani ljestvama i cjelokupnom vatrogasnom opremom vatrogasci JVP s Vežice prionuli su gašenju požara, pridružili su im se vatrogasci iz Centra pa zajedničkim snagama, njih desetero, stavilo plamen pod kontrolu oko 18.40 sati. Srećom, nitko nije stradao, mladić je potražio liječničku pomoć preventive radi s obzirom da se nadimio ali sve u svemu, osim velike materijalne štete, tragične posljedice su izostale.


Snimio Sergej DRECHSLER


Snimio Sergej DRECHSLER





U požaru je oštećen dio namještaja i stolarije, stradala su i stakla na prozorima, a sve prostorije stana i predmeti u njemu su zacrnjeni od dima. Najviše je stradao dnevni boravak odakle je plamen i krenuo.