Sukob na nadvožnjaku

Policija objavila detalje o slučaju iznude u kojem je sudjelovao bivši inspektor

P. N.

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Snimio Damir ŠKOMRLJ

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su 48-godišnjak u suradnji i prema prethodnom dogovoru s 35-godišnjakom te još najmanje jednom nepoznatom osobom, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, 7. siječnja od 36-godišnjaka uz ozbiljnu prijetnju pokušali iznuditi određeni novačani iznos



Policijska uprava karlovačka oglasila se o slučaju iznude zaprešićkog poduzetnika tijekom u kojem je sudjelovao bivši policajac i glumac Leon Lučić (48) te aktivni pripadnik Antiterorističke jedinice Lučko, javlja televizija N1.


“U odnosu na događaj fizičkog sukoba više osoba koji se dogodio 10. siječnja oko 11.45 sati na nadvožnjaku autoceste A1, u blizini Draganića, a u kojem su dvojica muškaraca (48 i 38 godina) teško ozlijeđena i jedan lakše (36), do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je za kazneno djelo teške tjelesne ozljede osumnjičen 48-godišnji muškarac.


Ujedno, spomenuti 48-godišnjak te 35-godišnjak osumnjičeni su i za kazneno djelo iznude u pokušaju. Naime, kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da su 48-godišnjak u suradnji i prema prethodnom dogovoru s 35-godišnjakom te još najmanje jednom nepoznatom osobom, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, 7. siječnja od 36-godišnjaka uz ozbiljnu prijetnju pokušali iznuditi određeni novačani iznos.




U cilju dovršenja kaznenog djela, 10. siječnja kontaktirali su oštećenog 36-godišnjaka i naveli ga na susret na nadvožnjaku autoceste A1 u blizini Draganića, gdje je došlo do fizičkog sukoba, odnosno uporabe sile od dvojice osumnjičenih (48,35) i to uz prijetnju vatrenim i hladnim oružjem.


Tijekom tog sukoba 48-godišnjak je teško ozlijedio 38-godišnjaka, a i sam je teško ozlijeđen. Osumnjičeni 35-godišnjak je pripadnik Antiterorističke jedinice Lučko te navedenog dana nije bio u službi.


Protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti, a ujedno je udaljen iz službe. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iznude u pokušaju i teške tjelesne ozljede Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu podnosi se kaznena prijava, dok je osumnjičeni 35-godišnjak, koji je nakon kriminalističkog istraživanja predan pritvorskom nadzorniku, uz kaznenu prijavu danas doveden na Općinsko državno odvjetništvo.


Zbog teških ozljeda osumnjičeni 48-godišnjak nalazi se u zdravstvenoj ustanovi te prema njemu, nakon što bude moguće u odnosu na zdravstvene razloge, slijedi naknadno postupanje policije.


Policija nastavlja s kriminalističkim istraživanjem ovog događaja”, priopćila je policija, a prenosi televizija N1.


Na ovaj tekst reagirao je Odvjetnički ured Hrvoje Kraljičković u ime Leona Lučića. Njihovu reakciju pročitajte ispod:


Ispravak 19.01. by novilist_hr on Scribd