Bombaš

Policija ga zaustavila u Novom Vinodolskom i u autu mu pronašla bombu. Kod kuće ih je imao još

Šarlota Brnčić

arhiva NL

arhiva NL

Tijekom istraživanja od njega je oduzeto još devet ručnih bombi M-75 bez eksploziva i upaljača, osam upaljača za navedene bombe i oko 400 grama plastičnog eksploziva iz ovih ručnih bombi, koje je neovlašteno posjedovao u svom domu i drugim prostorijama



Crikvenička policija provela je krim istraživanje nad 51-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, nakon što je zaustavljen u prometu u Novom Vinodolskom.


U vozilu kojim je upravljao neovlašteno je posjedovao ručnu bombu M-75, bez eksploziva i upaljača te je priveden u službene prostorije policije.


Tijekom istraživanja od njega je oduzeto još devet ručnih bombi M-75 bez eksploziva i upaljača, osam upaljača za navedene bombe i oko 400 grama plastičnog eksploziva iz ovih ručnih bombi, koje je neovlašteno posjedovao u svom domu i drugim prostorijama.




Kazneno je prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.


Za razliku od 51-godišnjaka, građanin s područja Gorskog kotara policiji je dragovoljno predao 105 komada puščanog streljiva kalibra 7,9 mm te neće biti niti prekršajno niti kazneno sankcioniran.