Subotnji incident

Policija: Nismo dali odobrenje za bakljadu na Kantridi

P. N.

“Finale kadetskog kupa Hrvatske u atletici, koje se održalo 22. rujna 2018. godine na stadionu Kantrida prijavljeno je kao javno okupljanje Policijskoj upravi primorsko-goranskoj. Za okupljanje osoba na tribini D na stadionu Kantrida i paljenje pirotehničkih sredstava policija nije izdala niti dozvolu niti suglasnost, kako se navodi



Brojni atletičari tijekom finala kadetskoga Kupa Hrvatske protekle subote, 22. rujna, bili su neugodno iznenađeni incidentom koji se dogodio na stadionu Kantrida tijekom trajanja samog natjecanja.


Na legendarnu D tribinu, naime, stigli su svatovi koji su odlučili taj svoj bitni životni trenutak obilježiti bakljadom. Sve bi vjerojatno dobro i mirno završilo da kojim slučajem te baklje nisu bačene ne tartan stazu gdje su se nalazili i sami natjecatelji, odnosno djeca.


Nakon reakcije iz AK Kvarnera, poručeno im je s tribine kako oni za svoju bakljadu imaju odobrenje policije, a tu smo informaciju provjerili u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj, piše Fiuman.hr.




“Finale kadetskog kupa Hrvatske u atletici, koje se održalo 22. rujna 2018. godine na stadionu Kantrida prijavljeno je kao javno okupljanje Policijskoj upravi primorsko-goranskoj. Za okupljanje osoba na tribini D na stadionu Kantrida i paljenje pirotehničkih sredstava policija nije izdala niti dozvolu niti suglasnost, kako se navodi.


U svezi navedenoga u tijeku je utvrđivanje svih okolnosti događaja koji se odnosi na bacanje pirotehničkih sredstava na tartan stazu stadiona Kantrida. Napominjemo da policija o navedenom događaju nije obaviještena, niti je imala saznanja sve do objave u medijima”, poručili su za Fiuman.hr iz Ureda načelnica Policijske uprave.