Vatra na otvorenom

Piromani u akciji? Devet požara u Karlovačkoj županiji

Hina

Ilustracija / NL arhiva

Ilustracija / NL arhiva

Karlovački Centar 112 u četvrtak je priopćio kako je dan ranije u županiji bilo devet požara, a županijski vatrogasni zapovjednik Goran Franković navodi kako je riječ o požarima na različitim mjestima šireg prostora južnog djela Karlovačke županije, gdje su neodgovorne osobe zapalile suho rastlinje mimo svih pravila, »jer ih to zabavlja i uzbuđuje«



KARLOVAC Tijekom srijede u južnom dijelu Karlovačke županije zabilježeno je čak devet požara na otvorenom, a vatrogasci sumnjaju na piromana ili više njih.


 Karlovački Centar 112 u četvrtak je priopćio kako je dan ranije u županiji bilo devet požara, a županijski vatrogasni zapovjednik Goran Franković navodi kako je riječ o požarima na različitim mjestima šireg prostora južnog djela Karlovačke županije, gdje su neodgovorne osobe zapalile suho rastlinje mimo svih pravila, »jer ih to zabavlja i uzbuđuje«.


 »Jučer je, nažalost, bilo pogodno vrijeme za piromane, kada dođe južina oni se aktiviraju. To smatramo zato jer sezona proljetnog spaljivanja korova još nije počela, pa planiramo tek za desetak dana održati tiskovnu konferenciju kako bi obavijestili građane, posebno vlasnike poljoprivrednih površina, koja su pravila da bi se to smjelo raditi, kao i to da postoje kazne za vatru koja izmakne njihovoj kontroli«, rekao je Franković.




 Vatrogasci su gasili požare otvorenog prostora na Janjoj Gori, kod Pitomog Javora, Gerova, Ličke Jasenice, Čatrnje, Perjasice, Mejaškog sela, Čamerovca i Primišlja.