Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
18. siječnja 2020.
Desna ruka slovenskog švercera droge

''Pao'' crnogorski boss: Balkanski "kralj kokaina" Luka Dacić uhićen u Trstu u trgovini donjim rubljem

''Pao'' crnogorski boss: Balkanski "kralj kokaina" Luka Dacić uhićen u Trstu u trgovini donjim rubljem
''Pao'' crnogorski boss: Balkanski "kralj kokaina" Luka Dacić uhićen u Trstu u trgovini donjim rubljem
Autor:
Objavljeno: 17. veljača 2015. u 19:35 2015-02-17T19:35:00+01:00

Balkanski »kralj kokaina«, Podgoričanin Luka Dacić (47), uhićen je u popularnom tršćanskom trgovačkom centru Torri d'Europa u trgovini donjim rubljem, a za njime je 2012. godine bila raspisana međunarodna tjeralica zbog sumnje da je koordinirao transportom droge i posredovao balkanskim organizacijama koje se bave švercom kokaina

TRST  Balkanski »kralj kokaina«, Podgoričanin Luka Dacić (47), uhićen je u popularnom tršćanskom trgovačkom centru Torri d'Europa u trgovini donjim rubljem, a za njime je 2012. godine bila raspisana međunarodna tjeralica zbog sumnje da je koordinirao transportom droge i posredovao balkanskim organizacijama koje se bave švercom kokaina.
Prema pisanju podgoričkih »Vijesti«, u trenutku uhićenja bio je elegantno odjeven, u društvu Slovenca, a kod sebe je imao lažne dokumente. 

Prema talijanskim istražnim organima, Dacić je godinama bio značajno ime u međunarodnom krijumčarskom lancu droga, a organizirao je pojedinačne pošiljke koje su se mjerile u desecima kilograma.
Istraga je pokazala da je bio desna ruka glavnog slovenskog švercera droge Aleksandra Ferka, no otkriven je plan da se u luku Trst doveze 200 kilograma kokaina.
U rujnu 2011. godine sud u Milanu izdao je nalog za njegovo uhićenje, a s obzirom da je bio u bijegu, ubrzo je za njime raspisana potraga.
Dacić je ranije bio osuđen u odsustvu na sedam godina zatvora i kaznu od 68.000 eura, a u pitanju je bila akcija kodnog imena »Flash« koja je za ishod imala 49 uhićenih osoba i optužbi protiv još 14 osoba, kao i zaplijenjenih 65 kilograma kokaina te šest kilograma heroina.
Tada je otkriveno i kako krijumčarska ruta vodi preko Trsta i regije Friuli Venezia Gulia do glavnih gradova u regiji Lombardia.
Prema optužnici, Luka Dacić je zajedno sa još četvoricom organizirao uvoz šest kilograma kokaina sa Balkana.
Dvojica njegovih kolega uhvaćena su 2009. godine u Zagrebu gdje je u njihovom automobilu pronađeno 12 paketa od po pola kilograma droge. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.