Nesreća kod Rijeke

Pad aviona na Grobniku: pilot spašavao putnike iz Cessne u plamenu

Hina

Službeno izvješće Agencije za istraživanje nesreća navodi da mu je »prilikom slijetanja otpala nosna noga te je udario u nos i zapalio se«



 U nesreći koja se dogodila oko 10,30 sati na pisti sportske zračne luke na Grobniku, kada se prilikom slijetanja zapalio zrakoplov Cessna 172,  jedna je osoba lakše ozlijeđena, priopćila je Agencija za istraživanje nesreća i ozbiljnih nezgoda  zrakoplova.


Kako se navodi, zrakoplovu Cessna 172, registarskih oznaka 9A-DAO, u vlasništvu Aerokluba Krila Kvarnera, »prilikom slijetanja otpala je nosna noga te je udario u nos i zapalio se«. Pilota Vladimira Uzelca i putnike, dvojicu 46-godišnjih Riječana i 9-godišnju djevojčicu, doslovno je dijelilo nekoliko minuta od stradavanja u plamenoj buktinji, a prema riječima jednog od očevidaca, sreća je da pilot nije bio teško ozlijeđen i da je uspio na vrijeme spasiti sebe i putnike iz zrakoplova.


S mjesta nesreće dvojica su Riječana prevezena u KBC na Sušaku, djevojčica u Dječju bolnicu na Kantridi, a pilot je, kako neslužbeno saznajemo, bio u velikom šoku i odbijao otići u bolnicu. Zbog toga je pregledan u vozilu Hitne pomoći nedaleko od mjesta stradavanja, a na sreću ispostavilo se da je samo lakše ozlijeđen.


 U Kliničkom bolničkom centru Rijeka zadržana je na liječenju jedna od osoba ozlijeđenih u današnjoj nesreći Cessne jer je utvrđeno da je teško ozlijeđena, a ostali su tijekom dana otpušteni na kućnu njegu, doznaje se na Hitnom traktu bolnice.


 U Hitni trakt riječkoga KBC-a nakon nesreće su primljene tri odrasle osobe, a dvije su tijekom dana otpuštene na kućnu njegu, izvijestili su iz KBC navodeći da detaljnije informacije o stanju pacijenata ne mogu davati. U Dječju bolnicu KBC Rijeka nakon nesreće je dovezena devetogodišnja djevojčica koja se nalazila u zrakoplovu, koja je također otpuštena iz bolnice nakon pregleda, doznaje se neslužbeno.




Agencija za istraživanje nesreća i ozbiljnih nezgoda zrakoplova dojavu o nesreći dobila je od Ministarstva unutarnjih poslova, a potom i od Centra 112. Istražitelji za zrakoplovne nesreće odmah su se uputili na mjesto nesreće te se provodi očevid.


Tehničku istragu ove zrakoplovne nesreće provest će Agencija za istraživanje nesreća i ozbiljnih nezgoda zrakoplova. Po završetku istrage Agencija će izraditi završno izvješće, koje će biti dostupno na službenim Internet stranicama Agencije, stoji u priopćenju.


Opširnije o ovoj nesreći, kao i ekskluzivne fotografije koje je snimio jedan od očevidaca nesreće, čitajte i gledajte u tiskanom izdanju Novog lista, u nedjelju, 17. lipnja