Brzo uhvaćeni

‘PREREZAT ĆU TI GRKLJAN’ Noćna mora na Zametu: Mladić otključao vrata i u stanu zatekao provalnike

Slavica Kleva

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Sutkinji istrage Županijskog suda Ksenija Zorc odredila je mjere istražnog zatvora za Edijem A. iz Srbije i Damirom K. iz Zagreba



RIJEKA Zamjenica Općinska državne odvjetnice provela je dokaznu radnju prvog ispitivanja nad Edijem A. (30), srbijanskim državljaninom i Damirom K. (22) iz Zagreba zbog osnovane sumnje da su počinili razbojništvo nad jednom muškom osobom u noći petka na subotu. Nakon što je žrtva razbojničkog prepada u vlastitoj kući o događaju obavijestila policiju, nije prošlo puno vremena do njihovog pronalaska i uhićenja.


U društvu odvjetnika Slobodana Večerine i Pere Radića osumnjičenici su prepraćeni sutkinji istrage Županijskog suda Kseniji Zorc koja je prihvatila prijedlog tužiteljice da se obojici odredi mjera istražnog zatvora.


Oni se terete da su nad 26-godišnjakom u stanu na području Zameta izvršili razbojništvo, uz prijetnje mu ukrali novac, dokumente, par komada zlatnog nakita pri tom ga lakše ozlijedili. Materijalna šteta koju su mladiću pričinili iznosi oko 30 tisuća kuna.




Kako doznajemo, osumnjičeni su ušli u stan žrtve dok njega nije bilo kući, oko pola noći, a znajući da se nedavno vratio iz jedne europske države pa pretposavili da ima novaca, krenuli »čistiti« ormare, ladice. Tako su pronašli i uzeli zlatne narukvice, skupocjeni sat, naočale, parfem, oko dvije tisuće eura ali i majicu na kojoj piše »Samo Rijeka, samo Armada«, tenisice, mobitel, bankovne kartice… No, kad se žrtva vratila u stan nešto prije dva sata, zatekao ih je »u poslu« no, oni su mu naredili da sjedne i da im preda stvari, da im da još 1.500 kuna jer im treba za neke poslove…. Kad im je muškarac rekao da nema, uslijedili su šamari, kratko je izgubio svijest.


Svejedno nisu odustajali, vikali su na njega, a onda je Edi. A. uzeo čašu priprijetivši mu da će mu je ugurati u grkljan. Kad su vidjeli da takva prijetnja nema efekta, izuo je cipelu pa njome prijetio da će mu je nabiti u usta ukoliko im ne kaže PIN bankovne kartice. Opelješili su mu novčanik s dokumentima i 700 kuna koliko je imao u novčaniku, pa prije nego li su izašli iz stana priprijetili mu da će se vratiti za pola sata, a on da nigdje ne mrda. Srećom, žrtva je bila toliko prisebna i pozvala policiju koja je brzo ušla u trag osumnjičenima za razbojništvo.