Velika akcija

POLICIJSKA POTJERA U OGULINU Uhvaćeni svi bjegunci, još se ne zna jesu li migranti

Hina

 Policija je uhvatila svih šest muškaraca koji su u utorak ujutro u središtu Ogulina bježali pred policijom u automobilu bosanskohercegovačkih registarskih oznaka, a karlovačka Policijska uprava ističe kako se zasad ne može reći da je riječ o ilegalnim migrantima. Nakon zaustavljanja automobila četvorica su pobjegla uz Obrtničku školu prema željezničkoj pruzi. Dvojica su svladana na kolniku i uhićena, a poslije su pronađeni i uhićeni i ostali.

Iako su neki mediji izvještavali da je riječ o migrantima, glasnogovornica karlovačke Policijske uprave Senka Staroveški rekla je za Hinu kako ne može potvrditi da je riječ o ilegalnim migrantima.


»Zasad možemo reći samo da je svih šest osoba pod nadzorom policije i da cijeli dan traje kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile okolnosti događaja«, rekla je Staroveški i najavila više informacija nakon kriminalističkog istraživanja.Zaustavljanje automobila u kojem su šestorica bježala pred policijom bio je za građane Ogulina nesvakidašnji prizor jer je nekoliko policijskih automobila pod sirenom i rotirajućim svjetlima nastojalo okružiti ulice i tako prisiliti bjegunce da se zaustave, u čemu su i uspjeli.