Sutra novi prosdjed

‘Ovo je mjesto opasno po život’: Facebook kafića u kojem je mlatio Daruvarac zatrpan gnjevnim porukama

P. N.

Foto Dino Stanin / PIXSELL

Foto Dino Stanin / PIXSELL

Ako ste gošća kafica i mlati vas nabildana muskarčina diskrecija vam je zajamčena...ekipa će pojačati glazbu i staviti čepove u uši, stoji u jednom upisu



U Zadru će sutra biti organiziran novi prosvjed potpore djevojci koji koju je u lokalnom kafiću brutalno pretukao Darko Kovačević Daruvarac. Skup je najavljen za srijedu od 15 sati na Narodnom trgu preko Facebook grupe “Protiv pravosuđa koje štiti kriminalce”. 


– Nema nasilja, tu smo da se pokažemo da nas ima, da nismo zadovoljni situacijom, a ne da radimo nerede…”, poručuju organizatori.


Facebook stranica kafića “Chill Out” u kojem se 13. lipnja dogodilo brutalno premlaćivanje, prilično je zatrpana porukama gnjevnih posjetitelja na hrvatskom i engleskom jeziku, te negativnim recenzijama. Prenijet ćemo samo neke od njih.




– Vlasnici ovog mjesta su pokušali prikriti brutalno nasilje i pokušaj ubojstva. Nisu pomogli, ni zvali policiju. Ne idem tamo, nikad više.


– Opasno po život.


– Mjesto je bilo poprište kriminalne scene, a vlasnici su pojačali glazbu kad je njihov prijatelj u WC-u tukao djevojku i pokušao je ubiti.


– Djevojka pretučena od strane gosta, a vlasnik brisao krv i zataškao situaciju s glasnom muzikom.


– Fuj…fuj…..Želim vam ekspresno zatvaranje.


– Ako ste gošća kafica i mlati vas nabildana muskarčina diskrecija vam je zajamčena…ekipa će pojačat glazbu i stavit čepove u uši… 


Jučer se za Slobodnu Dalmaciju oglasila i najbolja prijateljica premlaćene osamnaestogodišnjakinje, koja je svjedočila događaju. 


– Svih ovih šest mjeseci bojala sam se za sebe i nisam htjela govoriti, ali ovo prelazi svaku granicu i sada želim svima reći istinu. Jer ne mora se samo ona i njezina obitelj sakrivati i bojati, već i ja. Nadala sam se nakon svega da će barem država biti poštena i da će ga zatvoriti, ali previše sam očekivala. Doživjela sam šok kakav ne može nitko zamisliti. Kad si prisiljen gledati kako ti netko masakrira najbolju prijateljicu, kako je tuče do smrti, a ti ne smiješ apsolutno ništa napraviti, niti možeš – kaže o bolnoj večeri koju nikada u životu neće zaboraviti.


Tog dana, piše Slobodna, troje prijatelja, dvije prijateljice i prijatelj, poslijepodne su proveli na kupanju, pa su poslije svratili na kavu u “Chill”.


– Došla sam oko jedan sat prije moje prijateljice. Sjedila sam i pila kavu s prijateljima. Ubrzo je ušao i Daruvarac sa svojim “prijateljima”. Čim je ušao s police je uzeo bocu Stocka. Nisam se baš obazirala na njega sve dok se u jednom trenutku nije počeo derati. Derao se na curu koja je sjedila s njim kako ne smije pušiti jer je trudna i udario ju je. Ne znam tko mu je ona. U kafić je tada ušla i moja prijateljica. Daruvarac je stajao blizu ulaznih vrata i gurnuo ju je čim je ušla. Bio je strašno ljubomoran na sve i svakog. Prijetio joj je da će je ubiti ako ga ostavi. Sjela je do mene i odmah sam joj rekla da se ne diže od stola, da je lud i agresivan i da je već udario tu curu – posvjedočila je Zadranka navodeći kako je sve bilo u redu dok njezina prijateljica nije ušla u WC.


– U jednom trenutku su se čula tri jako glasna udarca kao da joj je uzeo glavu i glavom tri puta udario svom snagom od vrata ili zid. Vlasnica kafića mi je rekla da se ništa ne brinem, da joj neće ništa napraviti, a njezin suprug je pojačao muziku. Nisam sama sebe čula koliko je bilo glasno – kazala je M. P., dodajući da je još žešće nasilje počelo kad je prijateljica uspjela pobjeći iz WC-a u unutrašnjost kafića. 


– Tukao ju je, čupao, povlačio, udarao po cijelom tijelu i u jednom trenutku dok je ležala na podu nokautirao je nogom u glavu kao zadnje smeće. Ležala je na podu oblivena krvi, napola u nesvijesti. Kroz glavu mi je prošlo da je mrtva. Digla sam se i pala na koljena. Vrištala sam. Svi su gledali, nitko se nije udostojio dignuti i maknuti ga od nje. Nos joj je bio smrskan, a po sredini nosa i preko obrve bila je rupa iz koje nije izlazila krv nego komadi krvi – kazala je drhtavim glasom.


Uspjela ju je, prenosi Slobodna Dalmacija, prevesti preko ceste, a kada je vlasnicu kafića zamolila da nazove hitnu i policiju ona joj je rekla: “Ne treba zvati nikoga, ovo se sve može riješiti bez hitne i bez policije”.