Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1
Sutra: 1° 1° 19
21. veljače 2018.
Tragedija u Sloveniji

Otac i sin umrli u vinskom podrumu od trovanja ugljičnim dioksidom

Foto: S. DRECHSLER
Foto: S. DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 7. rujan 2017. u 16:11 2017-09-07T16:11:10+02:00

Lokalna policija je nešto prije deset sati dobila obavijest da su u prostoiriji tri tijela koja ne pokazuju znakove života, 67-godišnji muškarac i 27-godišnjak, njegov sin. Pristigla hitna pomoć pokušala ih je bezuspješno reanimirati, dok je 63-godišnja žena, supruga i majka preminulih, hitnom intervencijom spašena i smještena u bolnicu

Dvije osobe, otac i sin, umrle su u četvrtak ujutro u podrumskom prostoru obiteljske kuće u naselju Vrhpolje u općini Vipava, na zapadu Slovenije, po svoj prilici od trovanja ugljičnim dioksidom koji se razvija pri vrenju grožđanog mošta.

Lokalna policija je nešto prije deset sati dobila obavijest da su u prostoiriji tri tijela koja ne pokazuju znakove života, 67-godišnji muškarac i 27-godišnjak, njegov sin. Pristigla hitna pomoć pokušala ih je bezuspješno reanimirati, dok je 63-godišnja žena, supruga i majka preminulih, hitnom intervencijom spašena i smještena u bolnicu.

Naređena je sudska obdukcija tijela umrlih, no na tijelima nema znakova nasilja, a sumnja se da su umrli od trovanja ugljičnim dioksidom.

Policija i zdravstvene službe i ove su jeseni kao i obično pred sezonu berbe, prerade mošta i kuhanje sokova od voća upozorile na potrebne mjere opreza pri takvim radovima koji u slučaju nepažnje mogu dovesti do tragedija, što se već događalo.

Takvi se radovi nikada ne smiju obavljati bez mjera opreza, pri čemu je potrebno prostorije više puta prozračiti, pa i provjeravati moguću povećanu koncentraciju otrovnog ugljičnog dioksida, običnim testom pomoću upaljene svijeće.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka