Užas u BiH

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA Autom pokosio majku i četvero djece: ‘Bio je toliko pijan da je teturao’

P. N.

Ilustracija Reuters

Ilustracija Reuters

Svjedoci navode kako je vozač bio u vidno alkoholiziranom stanju te je po izlasku iz auta teturao. Policijski izvori neslužbeno potvrđuju da je otprije poznat policiji prvenstveno po zloupotrebi opojnih sredstava



Novi Travnik ne pamti tragediju poput sinoćnje, kad je na ženu i još četvero djece u strogom centru tog mjesta automobilom naletio 34-godišnji muškarac.


U naletu “Opel astre” poginula je na mjestu Azra Hajrić i njeno 9-godišnje dijete, dok je još troje djece ozlijeđeno. 


– Sve se odigralo tako brzo. Sa ženom sam ulazio u zgradu kad je brat zavikao ne vodi djecu iz zgrade. Kad sam vidio noge su mi se odsjekle, samo sam bespomoćno stajao, nisam mogao ni pritrčati i pomoći, dok je brat pomagao ozlijeđenoj djeci – kazao je za Dnevni avaz svjedok događaja. 




List neslužbeno doznaje kako je vozač automobila – Nermin Rustempašić – vozilom upravljao u alkoholiziranom stanju. 


Nakon nesreće policija je privela Rustempašića, a prema nepotvrđenim podacima vozilom je upravljao pijan. Policijski očevid do dugo u noć pratilo je nekoliko stotina Novotravničana, a više o samoj nesreći trebalo bi biti poznato tokom današnjeg dana.


Stradala Azra se, piše Dnevni avaz, s djecom i ostalim mališanima vraćala sa treninga džudoa. Njoj nije bilo pomoći i nije prevezena u ambulantu, dok je njena kćerka preminula na putu do bolnice. 


Svjedoci navode kako je vozač bio u vidno alkoholiziranom stanju te je po izlasku iz auta teturao. Policijski izvori neslužbeno potvrđuju da je otprije poznat policiji prvenstveno po zloupotrebi opojnih sredstava. Danas će biti ispitan u policiji i tužiteljstvu.