Županijski sud

NAPAD U VIŠKOVU Jednomjesečni pritvor muškarcu koji je ozlijedio 70-godišnjaka i prijetio mu na nacionalnoj osnovi

Slavica Kleva

Snimila Slavica KLEVA

Snimila Slavica KLEVA

Osumnjičenom 42-godišnjaku M. Š. je određena mjera istražnog zatvora u trajanju mjesec dana zbog opasnosti utjecaja na svjedoke. Riječ je o osobi koja do sada nije osuđivana pa je  osnov da mu se odredi zatvor i zbog opasnosti od ponavljanja djela sudac istrage odbio



Jutros oko 9 sati na Općinsko državno odvjetništvo priveden je M. Š. (42) osumnjičen da je 70-godišnjem Dobrivoju Arsiću uputio prijetnje zbog nacionalnog identiteta i nanio mu tjelesne ozljede.


Osumnjičeni je dugogodišnji aktivan član Gorske službe spašavanja,  a s 1. siječnja Državna uprava za zaštitu i spašavanje je “pod kapom” Ravnateljstva civilne zaštite u MUP-a.


Oko 13.20 sati završeno je ročište na Županijskom sudu kod suca istrage Duška Tišme.Osumnjičenom je određena mjera istražnog zatvora u trajanju mjesec dana zbog opasnosti utjecaja na svjedoke.




Riječ je o osobi koja do sada nije osuđivana pa je  osnov da mu se odredi zatvor i zbog opasnosti od ponavljanja djela sudac istrage odbio.


Kako neslužbeno doznajemo osumnjičenik negira da je do sukoba došlo na nacionalnoj osnovi, negira prijetnje zbog Arsićeve nacionalne pripadnosti.