Bijeg

Motociklist se u Rijeci odbio zaustaviti policiji. Uslijedila je potjera, a uhvaćen je tek nakon što je odbacio motor

P. N.



Na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proteklog vikenda dogodilo se ukupno 27 prometnih nesreće u kojima su teže ozlijeđene četiri osobe, a šest ih je lakše ozlijeđeno.


Policija u svojem današnjem izvješću izdvaja teže ozlijeđenog 77-godišnjeg motociklista u nesreći što se dogodila u petak, 22. ožujka u ulici maršala Tita u Opatiji. Dok je upravljao mopedom marke Kymco, riječkih registarskih oznaka, teretno vozilo marke Scania, riječkih registarskih oznaka, oduzelo mu je prednost te ga udarilo i oborilo na kolnik. Teretnim vozilom upravljao je 23-godišnji hrvatski državljanin, a zbog zadobivenih ozljeda, motociklist je prevezen u KBC Rijeka.


Što se tiče počinjenja prekršaja u prometu, evidentirano je više prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola. U Krku je policija privela 28-godišnjeg hrvatskog državljanina zatečenog u vožnji pri utjecaju alkohola. Policija ga je zatekla u subotu, 23. ožujka oko 1.30 sati na području Punta gdje je upravljao osobnim vozilom marke Mazda, riječkih registarskih oznaka, s koncentracijom alkohola od 1,93 g/kg. Pored spomenutog, u subotu je i u Rijeci priveden alkoholizirani vozač. Policija je 41-godišnjaka zatekla oko 22.30 sati u središtu Rijeke, u Zadarskoj ulici, kada je osobnim vozilom marke Honda, riječkih registarskih oznaka, upravljao u zabranjenom smjeru i pod utjecajem alkohola od 1.70 g/kg.




Samo dva sata kasnije u Marčeljima na Viškovu je zaustavljen 45-godišnji vozač osobnog vozila marke Citroen, riječkih registarskih oznaka, s koncentracijom alkohola od 1,89 g/kg. U Severinu na Kupi poslije pola noći u nedjelju, policija je zaustavila 31-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim vozilom marke BMW, riječkih registarskih oznaka, pri koncentraciji alkohola od 1,90 g/kg. Kako ne bi nastavio činjenje prekršaja, priveden je u policijske prostorije.


U Rijeci je pak priveden 35-godišnji motociklist kojega je policija zatekla oko 2,40 sati u Cambierevoj ulici. Upravljajući motociklom marke Aprilia, nije postupio prema znakovima policijske ophodnje za zaustavljanje. Motociklist je nastavio vožnju i na raskrižju ulica Viktora Cara Emina-Nikole Tesle prošao kroz crveno svjetlo na semaforu, zatim nastavio s kretanjem u zabranjenom smjeru ulicom Milana Butkovića te dolaskom u ulicu Potok odbacio motocikl i pokušao pobjeći. Policijski službenici su ga vrlo brzo sustigli te priveli na postupanje gdje je utvrđeno da je upravljao neregistriranim motociklom, koji je odjavljen još 2013. godine, bez vozačke dozvole, odnosno prije stjecanja prava na upravljanje, i pri utjecaju alkohola od 0,48 g/kg. Zbog počinjenih prekršaja, sankcioniran je kao i svi ostali počinitelji, u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, stoji u izvješću PU primorsko goranske.