Ispitivanje bez odgovora

Monstrum s Paga i dalje šuti: ‘Ako se utvrdi da je neubrojiv, ne može odgovarati za kazneno djelo’

P. N.

Foto Facebook

Foto Facebook

Mora se provesti odgovarajuće vještačenje i ako se utvrdi da je otac neubrojiv, onda postupak ide u drugom pravcu, onda će se utvrditi da on kao neubrojiva osoba ne može odgovarati za to, te će se ići ka tome da ga se smjesti u odgovarajuću ustanovu



Otac koji je jučer šokirao Hrvatsku pobacavši s prvog kata kuće u Pagu svoje četvero male djece jutros je saslušan u u Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru. I dalje se brani šutnjom.


Troje djece na liječenju je u zadarskoj bolnici, dvoje u dobi od 3 i 5 godina su na intenzivnoj njezi, a osmogodišnju djevojčicu čeka operacija. Najteže ozlijeđena djevojčica (7), prevezena je u KBC Zagreb. Koliko toliko dobra vijest je da joj se noćas stanje nije pogoršalo.


Policija monstruoznog oca tereti za četverostruko teško ubojstvo u pokušaju, zbog čega mu prijeti zatvorska kazna od 40 godina. No sudac Vrhovnog suda Damir Kontrec izjavio je jutros za N1 televiziju kako bi lako mogao izbjeći zatvor.




– Mora se provesti odgovarajuće vještačenje i ako se utvrdi da je otac neubrojiv, onda postupak ide u drugom pravcu, onda će se utvrditi da on kao neubrojiva osoba ne može odgovarati za to, te će se ići ka tome da ga se smjesti u odgovarajuću ustanovu, no to treba pričekati. Ovo je događaj koji svakog roditelja i normalnog čovjeka tjera u očaj. U sudskom procesu je maksimalna kazna za ovo kazneno djelo je 40 godina. Mi nemamo sustav Engleske ili Amerike gdje se može izreći ‘spojena’ kazna od 200 godina, kod nas je predviđena maksimalna kazna od 40 godina, kazao je za N1.