Pozadina stravičnog događaja

Mještanin Repaša nakon napada na bebu: ‘Osim doge imaju još nekoliko pasa, ali dijete vjerojatno nije njihovo’

Hina

Foto Pixabay

Foto Pixabay

Jučer sam vidio meni nepoznatu ženu kako šeće dijete u kolicima po ulici. Mislim da bi to moglo biti baš to dijete. Čini mi se da su paru koji ima pse došli prijatelji, vjerojatno bih znao da je to njihovo dijete – govori mještanin Repaša za E-Podravinu



U kratkom roku strašan slučaj potresao je Podravinu, ali i Hrvatsku. Jučer oko 14 sati u Repašu je pas izgrizao jednomjesečnu djevojčicu koja je s teškim ozljedama prevezena u Zagreb u Klaićevu gdje je operirana.


U razgovoru s mještanima portal E-Podravina doznao je neke nove detalje. Naime, iako policija piše da je argentinska doga u vlasništvu 45-godišnjeg muškarca koji je ujedno i otac napadnute djevojčice, neslužbeno doznajemo kako bi se to moglo pokazati krivim.


Jedan od mještana koji živi u blizini kuće gdje se dogodio ovaj stravičan napad kaže kako psi pripadaju mlađem muškarcu koji se s partnericom doselio iz Zagreba.




– Kupili su ranč tu u Repašu i osim te doge mlađi muškarac ima još četiri, pet pasa. Znao sam ga vidjeti kako trči s njima po selu, a dok netko prolazi oni mirno stoje i čekaju da prođe. Mislim da dijete nije njihovo jer je žena zaposlena i radi, a jučer sam vidio drugu, meni nepoznatu ženu kako šeće dijete u kolicima po ulici. Mislim da bi to moglo biti baš to dijete. Čini mi se da su im došli prijatelji, vjerojatno bih znao da je to njihovo dijete – govori mještanin Repaša za E-Podravinu.


Argentinska doga može oboriti i vepra, govore ljudi, a tko zna što se dogodilo u kući.


– Ti psi skaču dok čuju miša i štakora, možda je dijete zaplakalo pa… – nagađa naš sugovornik, a javlja E-Podravina.


Nerijetko se događa da psi postanu ljubomorni na djecu. Stoga je i to jedna pretpostavka koja je mogla dovesti do ovoga događaja.


Život je i dalje ugrožen jednomjesečnoj djevojčici koju je u Repašu ugrizla argentinska doga, sinoć je hitno operirana u Klinici za dječje bolesti u Zagrebu, a kako se u subotu doznaje od ravnatelja bolnice Gorana Roića, za sada je stabilno, no stanje je i dalje ozbiljno, javlja Hina.