Postigao nagodbu

Marijan Kustić uvjetno osuđen na deset mjeseci zatvora zbog izazivanja prometne nesreće

Hina

Marijan Kustić

Marijan Kustić



ZAGREB Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru objavilo je u srijedu da je u slučaju prometne nesreće koju je skrivio predsjednik HDZ-a Ličko-senjske županije i saborski zastupnik Marijan Kustić postignuta nagodba po kojoj je Kustić uvjetno osuđen na deset mjeseci zatvora.


Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru u priopćenju, u kojem nije navodilo Kustićev identitet, navodi da je Općinski sud u Vukovaru na sjednici optužnog vijeća održanoj 9. svibnja 2019. donio presudu na temelju sporazuma stranaka.


Po toj presudi Kustić je proglašen krivim za izazivanje prometne nesreće koje se dogodila 8. lipnja 2018. oko 2,15 sati na raskrižju Državne ceste 2 i Županijske ceste 4111 (Bobota-Vera) te je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od deset mjeseci, ali mu je potom temeljem Kaznenog zakona izrečena uvjetna osuda na način da se kazna zatvora na koju je osuđen neće izvršiti ukoliko u roku od dvije godine Kustić ne počini novo kazneno djelo.




Presuda je postala pravomoćna jer su se stranke, branitelji i oštećenici neposredno nakon njezine objave odrekli prava na žalbu.


Marijan Kustić je u lipnju prošle godine skrivio prometnu nesreću tako što je ušao u raskrižje i oduzeo prednost prolaska drugom automobilu. S njim je u automobilu na suvozačevom mjestu bio je i savjetnik hrvatske predsjednice Tomislav Madžar koji je nesreći teže ozlijeđen, kao i suvozač u drugom automobilu.