Tučnjava tinejdžera

Maloljetnik divljački pretučen na koncertu u Čavlima: ‘Kamenom me tukao i govorio da mi želi smrt’

Fiore Vežnaver

Foto Fiore Vežnaver

Foto Fiore Vežnaver

Josip Pajtl, koji će za nekoliko dana navršiti 18 godina, premlaćen je u vrijeme koncerta u Čavlima. Liječnici su konstatirali da ima prijelom lubanje i krvarenje u mozgu. Moguće je da je zadobio i potres mozga.



RIJEKA   Ogorčena sam nakon ovog što se dogodilo mom sinu, koji je divljački pretučen. Očekujem da policija i drugi nadležni pronađu, privedu i procesuiraju počinitelje. Mislim da kao roditelj to imam pravo reći i tražiti – ističe Violeta Pajtl iz Rijeke, vidno uznemirena i u brizi zbog stradavanja njenog još maloljetnog sina Josipa koji je hospitaliziran u sušačkoj bolnici s teškim ozljedama zadobivenim u fizičkom sukobu.


Objašnjava nam da su njenom sinu, koji će za nekoliko dana navršiti 18 godina, liječnici konstatirali da ima prijelom lubanje i krvarenje u mozgu. Moguće je da je zadobio i potres mozga.


– Srećom, doima se dobro, pri svijesti je, s njime se može razgovarati – objašnjava zabrinuta majka, kojoj je prvi šok bio kada je vidjela kako joj izgleda sin nakon brutalnog napada. Jedno oko mu je bilo praktički zatvoreno, ali ipak ne bi trebalo biti posljedica s vidom.




Violeta Pajtl objašnjava da je njen sin premlaćen u vrijeme koncerta Ivaka Zaka u Čavlima u noći na subotu.


– Tražio je da ide na koncert, išao je s društvom. U jednom trenutku, a već je bilo dosta kasno, poslao mi je preko mobitela poruku kako je sve u redu. Bila sam tada na miru, poslije će se to dogoditi – objašnjava majka, napominjući da joj je sin bio žrtva napada trojice, dvojice 16-godišnjaka (imena poznata redakciji) i još jednog mladića čiji identitet ne zna.


– Prijatelj i ja otišli smo u šumicu obaviti malu nuždu, kada su nam prišla dvojica koje otprije poznajem. Htjeli su se tući – prisjeća se Josip Pajtl, ležeći u bolničkoj postelji na odjelu neurokirurgije.


– Ja sam se tako počeo tući s I. B-om, a on je u jednom trenutku dohvatio jedan veliki kamen i udario me njime u glavu. Moj prijatelj se u međuvremenu potukao s drugim mladićem. U trenucima što su uslijedili pojavio se treći dečko koji je najprije mog prijatelja udario bocom po leđima, a onda razbio bocu i s njome u ruci potrčao za njime. Dečko s kojim sam se ja zakvačio u međuvremenu me kamenom tukao po glavi, udario me njime sigurno deset-petnaest puta. Još u početku sukoba rekao je da želi moju smrt. Njegov prijatelj me pak barem jednom udario nogom, a čuo sam poslije i da me i treći član te grupe udarao nogom – priča premlaćeni mladić. 


Opširnije pročitajte u tiskanom izdanju Novog lista…