JEZIVI NAPAD PSA

MAJKA IZGRIŽENE BEBE ‘Znam, ispada da nismo pazili. Jesmo. Dogodilo se u sekundi’

P. N.

Foto Pixabay

Foto Pixabay

Utvrđeno je kako je pas, argentinska doga, u vlasništvu 45-godišnjeg oca. Protiv njega će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu



Operacija je prošla uspješno, još ništa ne znamo. Znam da sad ispada kao da nismo pazili, ali jesmo, pazili smo, dogodilo se u sekundi. Ne bih sad o tome, oprostite, kratko nam je odgovorila majka ozlijeđene bebe i spustila slušalicu, javlja portal 24sata.


Pas je jučer oko 14 sati u Repašu kod Đurđevca izgrizao jednomjesečnu djevojčicu koja je s teškim ozljedama prevezena u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu.


Pas je navodno potrčao u sobu kada je beba zaplakala te je ugrizao.




Ravnatelj Klaićeve, doktor Goran Roić, rekao je u subotu kako je djevojčica koju je ugrizao pas neurokirurški zbrinuta i da je trenutno u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru i sedirana. U nedjelju će obaviti CT mozga kako bi vidjeli postoperativno stanje.


– Radilo se o kraniocerebralnoj ozljedi s višestrukim prijelomom kostiju tjemene regije glave, ozljeda moždane supstance s krvarenjem i prodorom u likvorske prostore mozga – rekao je Roić. Kaže kako se nadaju da će curica biti dobro, ali da bi bilo prehrabro u ovoj fazi dati definitivnu prognozu. Dodaje da se medicinski radi sve što je u njihovoj moći da ozljede budu što manje i da to dobro završi.


– Ovako drastičan slučaj nisam imao. Ugrizi psa događaju se više puta godišnje, ali ne sjećam se ozljeda ovakve vrste i u ovako ranoj dobi – rekao je Roić i dodao da ozljede u starijoj životnoj dobi zbog tvrđih kostiju ne bi bilo tako jake, javlja portal 24sata.


Utvrđeno je kako je pas, argentinska doga, u vlasništvu 45-godišnjeg oca. Protiv njega će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog povreda djetetovih prava.