Intenzivna njega

Liječnici se bore za život pravosudnog policajca koji se slučajno nastrijelio pištoljem. Stanje mu je i dalje teško

Barbara Čalušić

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin



Stanje pravosudnog policajaca koji je na riječkom sudu zadobio tešku prostrijelnu ranu mozga prilikom slučajnog okidanja službenog pištolja i dalje je vrlo ozbiljno.


– Pacijent je i dalje životno ugrožen i borimo se za njegov život, kazao nam je jučer prof. dr. Alen Protić, predstojnik Klinike za anesteziologiju i intenzivno liječenje KBC-a Rijeka u čijoj je jedinci intenzivnog liječenja smješten teško ozlijeđeni policajac.


Ministarstvo pravosuđa jučer je službeno je potvrdilo da je 12. studenoga 2019. godine u prizemlju Županijskog suda u Rijeci oko 13.30 sati službenik pravosudne policije Službe osiguranja pravosudnih tijela prilikom zaduživanja službenog vatrenog oružja, izvršio opaljenje te je došlo do ranjavanja u području glave nakon čega je hitno hospitaliziran.




– Nesretni događaj zbio se u prostoru namijenjenom za potrebe službenika pravosudne policije prilagođenom za obavljanje propisanih radnji prilikom zaduživanja/razduživanja službenog naoružanja. Događaju je svjedočilo troje službenika pravosudne policije koji su u to vrijeme također boravili u navedenom prostoru.


Ozlijeđeni službenik je u srpnju ove godine, nakon dugogodišnjeg rada u Zatvoru u Rijeci, na vlastiti zahtjev trajno premješten u Službu osiguranja pravosudnih tijela i raspoređen na obavljanje poslova u Ispostavu – Pododsjek osiguranja u Rijeci, navodi se u priopćenju.