Traga se za napadačima

Krvavi napad na vojnika i njegova prijatelja u Petrinji: Izboli ih noževima, pa pobjegli

Portal Novilist.hr

Ilustracija Petrinje / Foto Nikola Cutuk/PIXSELL

Ilustracija Petrinje / Foto Nikola Cutuk/PIXSELL

Napadači su ih izboli noževima i potom pobjegli. Mještani Petrinje su zgroženi ovim divljačkim napadom



Policija u Petrinji traga za napadačima koji su sinoć pokušali ubiti dvojicu 22-godišnjaka, od kojih je jedan, doznaje Jutarnji, hrvatski vojnik. Do napada je došlo kad su se vojnik i njegov prijatelj vraćali iz noćnog izlaska.


Pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima, skupina nepoznatih mladića ih je presrela te divljački napala. Napadači su ih, navodno, izboli noževima i potom pobjegli. Ubrzo je po njih došla Hitna pomoć koja ih je prevezla u sisačku bolnicu gdje su im utvrđene teške tjelesne ozljede, a sreća u nesreći je da su izvan životne opasnosti.


Policija je na mjestu obračuna nekoliko sati vršila očevid te izuzimala tragove koje su napadači eventualno ostavili za sobom, a hoće li im snimke nadzornih kamera na pojedinim objektima uzduž Sisačke ulice biti od koristi kako bi što prije ušli u trag počiniteljima, pokazat će istraga.




Prema dosad prikupljenim informacijama, kada se počiniteljima uđe u trag, bit će kazneno prijavljeni za pokušaj ubojstva.


Da je ozlijeđen vojnik, potvrdio je i MORH te dodaju da je mladić zadobio teške ozljede izvan redovnog vremena dakle izvan vojne službe.


Mještani Petrinje su zgroženi činom.


– Nekad nam se čini da rat još traje. Čuli smo za događaj i čuli smo da netko viče u pomoć, a nekih 20-ak minuta nakon tih krikova prošla je Hitna pomoć i policija. Priča se da su te dečke napali pripadnici manjine koji često znaju raditi nerede. Sve u svemu sramota. Nadam se da su ozljeđeni dečki dobro, rekla je za Jutarnji jedna mještanka Petrinje.