Preminuo zbog ozljede

KOBNA TUČNJAVA U pritvoru završio Novljanin koji je barskom stolicom zatukao sumještanina

Fiore Vežnaver

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Rekonstrukcija nemilog slučaja pokazala je da je nakon ispijenih pića Buneta otišao u WC, a nakon izlaska šakom udario u zatiljak Stjepanovića koji je bio za šankom. Ovaj je posrnuo, a potom se okrenuo prema Buneti nešto mu govoreći, pa uhvatio barsku stolicu



RIJEKA Mato Stjepanović, 36-godišnjak iz Novog Vinodolskog, osumnjičen da je prije osam dana teško ozlijedio 68-godišnjeg sumještanina koji je kasnije umro u bolnici, smješten je u riječki zatvor. Sudac istrage Županijskog suda u Rijeci Duško Tišma prihvatio je prijedlog tužiteljstva i osumnjičenom za kazneno djelo »teška tjelesna ozljeda s posljedicom smrti« odredio istražni zatvor, zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke.


Tučnjava, što je za ishod imala smrt 68-godišnjeg Željka Bunete iz Novog Vinodolskog, dogodila se prošlog četvrtka, oko 17 sati, u novljanskom caffe baru Grotte. Stjepanovića se sumnjiči da je delikt počinio u situaciji u kojoj je između njega i Bunete došlo do verbalnog i fizičkog sukoba. Dosadašnja službena rekonstrukcija događaja je pokazala da je Buneta šakom udario u zatiljak (stražnji dio glave) Stjepanovića, nakon čega je Stjepanović dohvatio barsku stolicu i njome udario Bunetu u glavu. Mlađeg sudionika fizičkog obračuna tereti se da je »olako držao« da po Bunetu neće nastupiti smrtna posljedica.


Eksces se dogodio u vrijeme kad su u lokalu bila još dvojica muškaraca, među kojima i vlasnik kafića. Rekonstrukcija nemilog slučaja pokazala je da je nakon ispijenih pića Buneta otišao u WC, a nakon izlaska šakom udario u zatiljak Stjepanovića koji je bio za šankom. Ovaj je posrnuo, a potom se okrenuo prema Buneti nešto mu govoreći, pa uhvatio barsku stolicu i njome udario gotovo dvostruko starijeg suparnika u glavu. Nesretni Buneta je nakon toga pao na pod. S teškim ozljedama glave prebačen je u riječki KBC, ali je, nažalost, nakon pet dana, u utorak, izgubio borbu za život.




Stjepanovića je policija predvela sucu istrage nakon saslušanja u riječkom Županijskom državnom odvjetništvu, gdje se odlučio na obranu šutnjom.


Za kazneno djelo »teška tjelesna ozljeda s posljedicom smrti« hrvatski Kazneni zakon predviđa kaznu od tri do 15 godina zatvora.F. VEŽNAVER


matoo


Mato Stjepanović


V. KARUZA