Kobni parasailing

Jak udar vjetra bacio padobranca na stijene, a gliser zamalo zabio u obalu

Hina

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza



 Nagla i iznenadna promjena vremena s mora te jak udar vjetra, bacio je u četvrtak nizozemskog padobranca kojeg je po moru vukao gliser, na stijene plaže autokampa u Funtani nedaleko Poreča, potvrdila je u četvrtak navečer Policijska uprava istarska.


Neslužbeno se doznaje kako je nizozemski državljanin lakše ozlijeđen dok je drugi, koji je najvjerojatnije na vrijeme uspio otkopčati padobran, prošao bez ozljeda odnosno samo s ogrebotinama. »Po dolasku u bolnicu nizozemski državljanin je pregledan te je utvrđeno da je zadobio lakše ozljede pa je shodno tome pušten«, izjavila je Hini ravnateljica Opće bolnice dr. Irena Hrstić. Kriminalističko istraživanje ovog događaja preuzela je Lučka kapetanije koja nije htjela u četvrtak izaći u javnost s pojedinostima nesreće. Novinarima je kratko potvrđeno da je istraga u tijeku, nakon čega će u petak biti dostupne konkretne informacije o ovom događaju.

Prema riječima očevidaca jak je vjetar doslovno povukao padobranaca i gliser prema kopnu, a uslijed čega je padobranac pao i više puta udario o obalu, stijene i terasu jednog ugostiteljskog objekta. S obzirom da je padobran još uvijek stvarao silu i vukao unesrećenoga po podu, u pomoć su mu priskočili mnogobrojni gosti koji su se nalazili u blizini. Ozlijeđeni je brzom intervencijom hitne medicinske pomoći prevezen u pulsku Opću bolnicu.