Sumnjiva smrt pacijenta

Ivan D. (16) umro nakon rutinske operacije krajnika u sisačkoj bolnici

Vanja Vesić

Prve sumnje ukazuju da je za 16-godišnjaka mogla biti kobna anestezija koja se koristi pri ovakvim i sličnim operacijama. Moguće je da je bio preosjetljiv na anestetik, no zasad su sve to samo nagađanja



Šesnaestogodišnji mladić iz Hrvatske Kostajnice Ivan D. umro je u sisačkoj bolnici nakon rutinske operacije krajnika, potvrdili su danas liječnici vijest o tragediji koja se šokirala domaću javnost.


Ivan D. otišao je operirati krajnike u Opću bolnicu Dr. Ivo Pedišić u Sisku u četvrtak prijepodne, no, nedugo po obavljenom operativnom zahvatu, pozlilo mu je nakon čega je izdahnuo na bolničkom krevetu.


Što je ubilo mladića iz Kostajnice, liječnička pogreška ili nešto drugo, još uvijek se na zna.




Tijelo nesretnog 16-godišnjaka prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku kako bi se utvrdio točan uzrok smrti. Prve sumnje ukazuju da je za 16-godišnjaka mogla biti kobna anestezija koja se koristi pri ovakvim i sličnim operacijama. Moguće je da je bio preosjetljiv na anestetik, no zasad su sve to samo nagađanja. Za mladića se zna da je bio dobrog zdravlja i živahnog duha. Bio je aktivni član lokalnog dobrovoljnog vatrogasnog društva. Državno odvjetništvo i policija istražuju uzroke ove teške tragedije.