40 ljudi sudjelovalo u potrazi

IZBJEGLICE TUMARAJU ŠUMAMA U Žejanama zaustavljen Sudanac, a zatim u Vodnom dolu pronađeno beživotno tijelo drugog stranca

P. N.

Žejane / Snimio Marin ANIČIĆ

Žejane / Snimio Marin ANIČIĆ

Od stranog državljanina zatečenog u prelasku granice policija je doznala da je drugom stranom državljaninu  potrebna pomoć te je odmah organizirana pretraga terena. Nažalost, jučer je u šumskom području Vodni dol na nepristupačnom terenu pronađeno beživotno tijelo nepoznate mlađe muške osobe



Tijekom noći 5. veljače policija je u Žejanama u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice prema Republici Sloveniji pronašla stranog državljanina, priopćila je Policijska uprava primorsko-goranska.


Utvrđeno je kako je riječ o državljaninu Sudana, koji je u provedenom postupku prekršajno procesuiran prema Zakonu o strancima.


Od istog stranog državljanina policija je zaprimila informaciju o drugom stranom državljaninu kojem je potrebna pomoć te je odmah organizirana pretraga terena.




U pretragu je bilo uključeno 40 pripadnika različitih interventnih službi: 22 policijska službenika, 11 pripadnika HGSS-a iz Rijeke i Pule sa psima tragačima, terenskim vozilima i opremom za pretragu terena, šest vatrogasaca JVP Opatija s dva psa tragača te predstavnik Šumarije Opatija.


Pretragom je bilo obuhvaćeno područje Žejana, Lisine, Veprinca do mjesta Dol na području Istarske županije.


Nažalost, jučer, 5. veljače 2019. godine iza 15 sati u šumskom području Vodni dol na nepristupačnom terenu, na oko tisuću metara nadmorske visine, policijski službenik i pripadnik HGSS-a u pratnji psa tragača pronašli su beživotno tijelo nepoznate mlađe muške osobe, za koju se pretpostavlja da je riječ o spomenutom stranom državljaninu.


Tijelo pronađene osobe prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Rijeci radi obdukcije, odnosno utvrđivanja točnog uzroka smrti i identiteta.