Nemile scene

INCIDENT NA TURNIĆU Riječanin bacio Molotovljev koktel u kafić usred bijela dana, jedna osoba ozlijeđena

Fiore Vežnaver

Foto: V. KARUZA

Foto: V. KARUZA

Osumnjičeni je nakon okončanog policijskog kriminalističkog istraživanja priveden na ispitivanje u riječko Općinsko državno odvjetništvo, na kojem je priznao počinjeni delikt



RIJEKA U riječki zatvor smješten je mladić koji se sumnjiči da je u subotu, usred bijela dana, ubacio »molotovljev koktel« u kafić na Turniću, a pritom je lakše ozlijeđena, opečena 57-godišnja gošća lokala.


Sudac istrage Županijskog suda u Rijeci Vlado Bosner odredio je Anti Muratoviću (24) istražni zatvor zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo. Muratović, nastanjen u kvartu u kojem se i dogodio eksces, tereti se za kazneno djelo – dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.


Napad »molotovljevim koktelom« u lokalu »Dioklecijan« u Ulici Franje Čandeka u Rijeci – smještenom u kompleksu na Turniću u kojem su, uz ostalo, banka i pošta – dogodio se oko 10.30 sati u subotu. Prema dosadašnjoj rekonstrukciji događaja, do toga je došlo nakon što se mladić verbalno i fizički sukobio s jednim od muškaraca s kojima je ranije bio u društvu, a čini se da je u tom sukobu izvukao »deblji kraj«.




Muratović se sumnjiči da je izašao iz kafića, a poslije nekoliko minuta se vratio, noseći u ruci pivsku bocu u koju je utočio alkohol i na otvor ugurao majicu. Zapalio ju je upaljačem, pa »molotovljev koktel« bacio u smjeru osoba s kojima je ranije bio u društvu. Od vatre što je buknula lakše je ozlijeđena 57-godišnja gošća, koja je zadobila opekotine drugog stupnja na potkoljenicama, a nagorjelo joj je i nekoliko odjevnih predmeta te oštećen mobitel. Nastala su oštećenja i na inventaru lokala.


Osumnjičeni Muratović, i sam lakše ozlijeđen u ekcesu, nakon okončanog policijskog kriminalističkog istraživanja priveden je na ispitivanje u riječko Općinsko državno odvjetništvo, na kojem je priznao počinjeni delikt. Upućeni u slučaj navode da ni njegovom obranom nije osporeno da je ishodište slučaja, bacanja »molotovljevog koktela«, u tome što je prije toga izvukao »deblji kraj« u fizičkom sukobu.


Izvori bliski slučaju navode kako je odluci da se Muratoviću odredi istražni zatvor pridonijela i činjenica da je već dolazio u sukob sa zakonom.