Nepravomoćno osuđen

Huanito i njegov odvjetnik ogorčeni: Sramota da netko ide u zatvor jer si je pokušao spasiti život

Fiore Vežnaver

Foto: M. ANIČIĆ

Foto: M. ANIČIĆ

Ovu presuda rezultat je neupućenosti onih koji su sudjelovali u njenom donošenju – izjavio je nakon objave presude odvjetnik Vladimir Gredelj



RIJEKA Kao oboljeli od multiple skleroze, kojem je konoplja bila lijek, naravno da sam očekivao oslobađajuću presudu. Mislim da svako ljudsko biće ima pravo na izbor, život i samoliječenje, u svakom smislu.


Naravno da ćemo uložiti žalbu, vjerujem u pozitivan ishod – kazao je nakon objave presude Huanito Luksetić.


– Ovu presuda rezultat je neupućenosti onih koji su sudjelovali u njenom donošenju – izjavio je nakon objave presude odvjetnik Vladimir Gredelj, Luksetićev branitelj, vidno nezadovoljan sudskim pravorijekom.




– Da su upućeni u formalno-pravne aspekte ove odluke i sudsku praksu, ne bi donijeli ovakvu presudu. Mene je sram da jedan građanin bude zatvoren samo zato što je pokušavao sam sebi spasiti život.


Zdravstvo, dakle, nema odgovor na to, ni nitko drugi, ali društvo, očito, ima problem priznati da neki ljudi znaju način kako to rješavati. Ne mogu shvatiti da uporabu droge u medicinske svrhe, spašavanje zdravlja i života, društvo može staviti u negativnu konotaciju.


Mislim da sud nije uvažio činjenice koje je trebao, a neke druge je uvažio po inerciji – zaključio je odvjetnik Gredelj te najavio žalbu.